Date companie
 
 
 
 

Zeci de incendii au facut scrum suprafete agricole si paduri, in judetul Hunedoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pompieri, focuri, hunedoara, hectare, paduri, locuitori, vegetatie, incendii
 

Sute de hectare de vegetatie uscata cuprinse de flacari, in judetul Hunedoara! Aproape 30 de focare de incendii au izbucnit, în ultimele zile, în mai multe zone din judet. In ciuda eforturilor pompierilor, din cauza vântului, suprafata mistuita de flacari s-a dublat. Primele focuri au fost semnalate în urma cu doua zile, când nori negri de fum s-au ridicat din padurile de pe versantii muntosi. Locuitorii comunelor din zona si pompierii au încearcat sa stinga incendiile, dar focul a continuat sa se extinda.

PAUL FARCAS, reprezentat, Primaria Pui, jud. Hunedoara "Se actioneaza cu efective de pompieri militari, efective de la Primarie, de la Ocolul Silvic si cetateni voluntari. Zona este greu accesibila, pentru ca nu este apa, e padure, nu sunt drumuri."

Initial, focul a afectat peste 150 de hectare de liziera de padure, pasuni si vegetatie uscata din 20 de localitati. Lupta oamenilor cu focul este ingreunata de conditiile specifice zonei de munte, dar si de lipsa apei.

ANDREI IOAN, plutonier major, I.S.U. Hunedoara "Nu este apa, lucram cu accesorii proprii: maturi, lopeti, e o zona de munte greu accesibila."

Pompierii spun ca incendiile au pornit din vina oamenilor care dau foc terenurilor agricole pentru a le curata. Din pacate, focurile lasate nesupravegheate se extind haotic si distrug totul in cale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accident mortal în Hunedoara ( 31 Iulie 2020 )

  Tragedie la ieșirea din municipiul Hunedoara! Un bărbat de 42 de ani și-a pierdut viața. Șoferul se deplasa spre Deva și a intrat cu mașina pe contrasens. 

 • Explozie urmată de incendiu, într-un bloc de pe Calea Giulești ( 29 Iulie 2020 )

  O explozie în boxa unui bloc de pe Calea Giulești din Capitală, urmată de incendiu, a provocat panică în toată zona. Incendiul a afectat apartamentele de la parterul blocului, iar unul dintre locatari...

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2