Date companie
 
 
 
 

Zeci de locuințe afectate de revarsarea apelor, în județul Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vreme, ploaie, pitesti, codul, meteorologi, case, sibiu, ape, portocaliu
 

Meteorologii au anuntat ridicarea codului portocaliu de vreme rea pentru centrul țării. Inainte ca ANM să vină cu vești bune, sibienii au fost nevoiti să treacă prin clipe de cosmar. Apele au fãcut ravagii în trei comune din județ. Patru case au fost complet distruse de un pârâu învolburat, iar alte aproape 80 de gospodării sunt foarte afectate de apa si mâl. Unii localnici s-au întors la casele lor, dar n-au mai găsit nimic.

AMBIANȚĂ "Casa, de acolo, a luat-o apa de acolo. -Cu totul? -Cu tot cu apã a plecat la vale. -Ati rãmas fãrã nimic. -Fãrã absolut nimic. Fãrã casã, fãrã magazie de lemne, fãrã surã, fãrã nimic."

AMBIANȚĂ "Aici am avut o camerã si aici un antreu si aia mai este."

VOX "-Ati vãzut casa cum cade? -Am vãzut si ne-am uitat la ea si am plâns. A rãmas fata cu copilasii sub cerul liber."

VOX "Jumãtate din casã a rãmas în aer. Dacã te lasi pe ea, se dã jos. Oricum, aici nu mai putem sã locuim."

Nici oamenii ale căror locuințe au rămas în picioare nu sunt mai optimiști.

AMBIANȚĂ "Ce sã mai scoti, abia am scos un dulap de aici. Am avut toate hainele, plãpumi, covoare, tot a luat apa. Ce sã facem?"

DORIN MAGDA, primar, com. Cârțișoara, jud.Sibiu "S-au retras apele si vrem sã intrãm cu utilajul în cursul râului pentru a nu mai afecta în continuare gospodãriile care deja au fost afectate pânã acum."

Nici in Pitesti oamenii nu au fost feriti de precipitații abundente. O ploaie torențială de zece minute a paralizat traficul rutier. Unii dintre șoferi au așteptat să treacă viitura înainte să-și continue drumul. Cele mai mari probleme au fost în partea de nord a orașului, unde sistemul de canalizare nu a mai făcut față.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2