Date companie
 
 
 
 

Zeci de mii de protestatari au manifestat în Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, parlament, protest, mars, miting, Piata Constitutiei, Capiala
 

Protestul saraciei in fata Guvernului si al Parlamentului! Peste 40 de mii de români din toate colturile tarii au indurat frigul si ploaia si au venit in Bucuresti sa-si strige ofurile, chiar in ziua motiunii de cenzura. Primul popas: in fata Palatului Victoria. Apoi, in jurul orei 11, protestatarii au plecat in mars pe strazile Capitalei pana in Piata Constitutiei. 5 oameni au cedat si au avut nevoie de ajutorul medicilor, iar 4 dintre ei au fost dusi la spitalele Floreasca, Elias si Universitar pentru ingrijiri. Nu au lipsit nici incidentele. Câțiva protestatari s-au îmbrânci cu jandarmii, după ce au încercat să forțeze gardurile de protecție.

NEWSIN Alarma de gradul 0 si 1 pr proteste
VOX: "Diminuarea cu 25% a fost abuzivã si ilegalã! (...)Sunt pusi acolo sã facã bani, dacã nu sunt capabili sã facã bani, nu au decât sã plece."

VOX: "Oamenii cu pregãtire au ajuns sã emigreze. E un lucru dureros! (...) Oamenii, azi, au ajuns la limita de subzistentã. (...) Primul mesaj dat guvernantilor e sã-si dea demisia, pentru cã a devenit un Guvern incompetent.

VOX: "Sã sperãm cã aceste strigãte vor avea ecou. Pe noi ne-a adus în stradã foamea si disperarea! Copii nu mai au voie sã studieze la facultãti, pentru cã nu-i mai putem sustine financiar. (...) Am plecat de acasã fãlmânzi, iar ei crapã de grasi! (...) Noi strângem cureaua si ei se plimbã în strãinãtãturi pe bani frumosi!"

VOX: "Nu mai tinem cont de vreme! S-a ajuns la asa disperare! E o perioadã de crizã, dar sã se strângã cureaua pentru toatã lumea. Se pot derula mai repede proiecte de investitii."

Printre sindicaliștii din stradă s-au numarat și mai mulți politicieni social-democrați, în frunte cu liderul lor, Victor Ponta.

VICTOR PONTA - presedinte PSD: "- De ce ati ales sã mergeti în fruntea unui mars al sindicatelor?- Pentru cã oamenii ãstia nu pot sã voteze ei în Parlament. Noi trebuie sã votãm pentru ei. (...)Anastase si cu Boc au bãgat jandarmi si politie în Parlamentul României, pentru prima datã în 20 de ani. Ar trebui sã îi intrebati de ce au adus politie si armatã acolo. (...) Trebuie sã îi dãm jos".

Din Parlament, premierul Emil Boc le-a transmis protestatarilor cã le înțelege nemultumirile, dar cã nu este momentul sã se facã pasi înapoi în ceea ce priveste mãsurile adoptate de Guvern pentru iesirea din crizã.

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Protestele sunt democratice si oamenii ca în întreaga Europã sunt nemultumiti datoritã vremurilor pe care le trãim! (...) Din nefericire, solutiile Opozitiei sunt exact ca si cum ai avea o boalã si ti se prescriu lucruri care agreveazã boala. (...) Sã nu facem pasi înapoi, acum când suntem pe cale sã iesim din recesiune. (...) - Existã posibilitatea ca parlamentarii PD-L...? - Exclus!"

Liderul PSD, Victor Ponta, a susținut că jandarmii scoși pe străzile din București au primit gloanțe pentru armamentul din dotare. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igaș, dar si purtatorul de cuvant al Jandarmeriei au dezmintit aceasta informatie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, citită în Parlament ( 3 Februarie 2020 )

  Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", depusă de PSD și UDMR, a fost citită, astăzi, în Parlament! La finalul ședinței, premierul, Ludociv Orban a anunțat că parlamentarii...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2