Date companie
 
 
 
 

Zeci de milioane de măști necorespunzătoare, retrase de la comercializare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : control, masti, protectia, consumatorilor, comercializare, anpc, necorespunzatoare
 

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS CoV-2, românii sunt nevoiți să poarte măști de protecție. Problema este că nu toate măștile aflate pe piață sunt conforme. În urma controalelor, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au descoperit zeci de milioane de măști necorespunzătoare.

EDUARDT COZMINSCHI, președinte A.N.P.C. „La momentul de față producem în România măști de foarte bună calitate și la prețuri foarte rezonabile. În urma controalelor pe care le-am efectuat tot timpul am încercat să mergem pe trasabilitatea produsului. Acest lucru ne-a dus la importatori și la producători bineînțeles. În ultima perioadă au intensificat aceste controale, astfel încât, în momentul de față, pot să vă prezint și o situație statistică.”

Potrivit datelor comunicate de șeful A.N.P.C., în ultima perioadă au fost efectuate controale privind măștile de protecție și măștile medicale la 504 operatori economici. Au fost verificate produse în valoare de trei milioane șase sute cinzeci de mii de lei.

EDUARDT COZMINSCHI, președinte A.N.P.C. „În urma abaterilor constatate au fost retrase de la comercializare 31 de milioane de bucăți de măști, până la remedierea deficiențelor constatate și, de asemenea, au fost retrase definitiv de la comercializare ca necorespunzătoare aproximativ 90.000 de măști.”

VOX „- Este foarte bună masca sanitară. - Știți că au fost făcute foarte multe controale și au fost confiscate foarte multe măști pentru că nu erau în regulă. - Nu știu ce să zic, nu ar fi trebuit, pentru că masca ne protejează de boala care e acum în natură.” 

VOX „Am înțeles că sunt unele mai performante. Asta e, folosim ce avem și ce putem. Sunt clasice, pe astea le folosim.” 

VOX „Nu par prea foarte sigure, având în vedere țesătura de proastă calitate.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2