Date companie
 
 
 
 

Zeci de vite au murit într-un incendiu, la o fermă din Buzău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incendiu, buzau, ferma, vaci, stalpu
 

Dezastru, la o fermă din comuna buzoiană Stâlpu, acolo unde aproape 30 de vaci au ars de vii, sub privirile neputincioase ale proprietarilor și ale vecinilor, care au încercat în zadar să stingă flăcările, până la venirea pompierilor.

VOX "Am intrat în foc, zeci de vaci am salvat. Vreo 10-20. Uite cum sunt!"

VOX "- Am dus vacile, acolo, la locul lor. - Câte vaci ați scos? - Păi, să fi fost vreo 30!"

Ferma avea un efectiv de 60 de vite. Flăcările au cuprins însă atât adăpostul animalelor, cât și depozitul de furaje, în care se aflau tone de paie.

STELIAN GIOABĂ, primar, comuna Stâlpu "Am fost ajutați de pompieri, cu cinci autospeciale, și de cetățeni. Foarte mult curaj din partea cetățenilor din comună, care au pus umărul la această acțiune."

Intervenția pompierilor a fost îngreunată de faptul că în zonă nu există hidrant, iar aceștia au fost nevoiți să facă naveta la o distanță de 5-6 kilometri, pentru a alimenta autospecialele cu apă.

DĂNUȚ NICOLAE, locotenent, I.S.U. Buzău "Eforturile noastre, până la acest moment, au condus la salvarea a peste 35 de vaci, 500 de porci, din grajdurile învecinate."

Pompierii încearcă să afle cauzele exacte ale incendiului și să evalueze pagubele. Potrivit unui bilanț provizoriu, acestea depășesc o sută de mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu, în Spitalul CF din Cluj-Napoca ( 22 Noiembrie 2020 )

  La doar o săptămână de la tragedia de la Piatra Neamț, un alt spital a fost afectat de incendiu. Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea focului izbucnit la Spitalul CF din Cluj-Napoca, într-o...

 • Ludovic Orban anunță crearea a 200 de paturi noi pentru pacienții COVID ( 16 Noiembrie 2020 )

  Ludovic Orban susține că vinovăția colectivă invocată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț a fost o declarație făcută într-un moment dificil!

 • Cronica tragediei de la A.T.I. Piatra Neamț ( 15 Noiembrie 2020 )

  MONICA APOSTOL, reporter ”Incendiul ucigaș din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț a izbucnit sâmbătă seară. Apelul la serviciul unic de urgență 112 a venit cu puțin înainte de ora 19:00.

 • Anchetă în cazul incendiului de la secția A.T.I. din Piatra Neamț ( 15 Noiembrie 2020 )

  Anchetă de amploare, în cazul incendiului devastator de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț! O echipă formată din procurori de la Parchetul General, polițiști și specialiști în...

 • Patru persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fum ( 11 Octombrie 2020 )

  Incendiu de proporții într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din Giurgiu! Flăcările au izbucnit la etajul al treilea. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare. Potrivit pompierilor, incendiul se manifesta violent, cu flacară deschisă în apartament. În interior nu se aflau persoane.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2