Date companie
 
 
 
 

Zilele Insuficienței Cardiace, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, zilele, romana, fundatia, inimii, cardiace, cardiologie, insuficientei
 


Fundația Română a Inimii desfășoară, în perioada 11-13 mai, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, "Zilele Insuficienței Cardiace". Sub sloganu "Puls crescut, risc crescut!", medicii cardiologi atrag atenția asupra importanței monitorizării pulsului ca măsură a sănătății inimii.

DAN GAIȚĂ, președinte, Fundația Română a Inimii "Vrem să punem accentul pe importanța frecvenței cardiace, pe modul în care pulsul pe care ni-l măsurăm poate fi o măsură a sănătății noastre. Cu cât pulsul este mai mare, cu atât riscul nostru de îmbolnăvire sau de moarte este mai crescut."

Cei care vor să-și afle gratuit riscul de boală cardiovasculară o pot face duminică în Parcul Titan. Serviciile vor fi asigurate de șase medici cardiologi.

IOAN MIRCEA COMAN, președinte, Societatea Română de Cardiologie "Tratamentul insuficienței cardiace există, chiar și în stadiile finale. Dar cu cât o tratăm mai repede, cu cât tratăm factorii care duc la insuficiență cardiacă cu atât eficiența economică acestui tratament e mai bună."

DRAGOȘ VINEREANU, presedinte comisie, Ministerul Sănătătii "În statisticele ministerului Sănătății, anul trecut, insuficiența cardiacă reprezintă cel mai frecvent diagnostic de externare."

Potrivit specialistilor, cam o treime dintre pacienții externați au o formă de insuficiență cardiacă. România se află pe locul patru din lume în ceea ce privește mortalitatea prin boli cardiovasculare, aproximativ un milion de oameni fiind hipertensivi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2