Date companie
 
 
 
 

Zilele libere, în 2014

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sarbatori, zile, 2014, religioase, libere, legale
 

Nouă dintre cele 12 zile libere legale din 2014, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, sunt în timpul săptămânii. Celelalte trei sunt zile de weekend. Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paște, Rusalii și Crăciun și câte o zi pentru Ziua Internațională a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei și Ziua Națională a României. Primele libere din 2014 sunt 1 și 2 ianuarie - miercuri și joi -, urmate de cele de Paște, în 20 și 21 aprilie, adică duminică și luni. Anul viitor, Ziua Internațională a Muncii, 1 mai, va fi într-o zi de joi, însă, după "modelul" anilor anteriori, nu ar fi exclus ca Guvernul să declare și ziua de vineri ca fiind liberă. Rusaliile vor fi sărbătorite în 8 și 9 iunie, adică duminică și luni, iar Adormirea Maicii Domnului, în 15 august, care cade într-o zi de vineri. Angajații vor "pierde" anul viitor una dintre zilele libere, din cauză că Sfântul Andrei, sărbătorit în 30 noiembrie, va fi duminica. Ultima lună a lui 2014 va veni cu trei zile libere, pentru că atât Ziua Națională a României - 1 decembrie -, cât și primele două zile ale Crăciunului, 25 și 26 decembrie, vor fi în timpul săptămânii, respectiv luni, joi și vineri. Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitățile sanitare și pentru cele de alimentație publică, în scopul asigurării asistenței sanitare și aprovizionării populației cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie. De asemenea, salariații care sunt nevoiți să lucreze în zilele declarate sărbători legale, trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Crăciunul Favorit TV, în topul preferințelor ( 28 Decembrie 2020 )

    „Crăciun de poveste”, emisiunea care v-a adus în case și în suflet cele mai frumoase colinde, cântece și dansuri populare, la Favorit TV, v-a bucurat și duminică, pentru că sărbătorile continuă alături de noi! Fascinantul spectacol, adus în inima dumneavoastră de Raluca Diaconu, s-a situat în topul preferințelor iubitorilor de muzică populară autentică. Astfel, o medie de 192.000 telespectatori au urmărit programul Favorit TV, între orele 10.30 și 15.00. La orele prânzului, 312.000 de telespectatori urmăreau alături de noi un Crăciun de poveste.

  • Sfatul nutriționistului, pentru a evita problemele de sănătate după masa de sărbători ( 22 Decembrie 2020 )

    Conform tradiției, românul poartă grija festinului de sărbători. Crăciun, Anul Nou sau Paște înseamnă bucuria de a fi alături de cei dragi, dar și masa încărcată cu bunătăți.

  • Depresia, de sărbători ( 3 Ianuarie 2020 )

    În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia.

  • Spectacol de dimensiuni impresionante, în Bucovina ( 29 Decembrie 2019 )

    Obiceiurile de iarnă, transmise din străbuni, rămân un reper al identității naționale. În Bucovina, tradițiile reprezintă în continuare o ancoră pentru toți cei care an de an își amintesc de ceea ce ne unește cu adevărat. Suceava a găzduit un spectacol de dimensiuni impresionante: peste 1.500 de urători din întreg județul i-au bucurat pe localnici și turiști timp de aproape 10 ore. Oamenii au urmărit cu entuziasm parada organizată cu ocazia sărbătorilor, transmisă în direct de colegii noștri de la Favorit TV.

  • Sărbători magice, la Național TV ( 24 Decembrie 2019 )

    Noi detalii privind sărbătorile de poveste, la Național TV! Zeci de artiști renumiți vor cânta pentru dumneavoastră, de Crăciun și de Anul Nou. Muzica ușoară și cea populară, dar și cântecele de petrecere, vor aduce veselia și distracția...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2