Date companie
 
 
 
 

Zilierii vor fi obligati sa plateasca impozit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plati, dari de stat, zilieri, impozit
 

Veste proasta pentru zilieri. Guvernul intentioneaza sa impoziteze inclusiv veniturile obtinute de cei care lucreaza cu ziua. Astfel, cei în cauza ar trebui sa tina evidenta banilor încasati pe un carnet si sa-si achite darile catre stat. Zeci de oameni lucreaza, în aceste zile, pe podgoria Panciu din judetul Vrancea. Acestia sunt platiti cu ziua, uneori chiar în produse.

STELIAN DUMBRAVA, inginer, ferma agricola : "Numarul lucrarilor în agricultura este foarte mic, 4-5 lucrari din primavara pâna în toamna, a angaja un salariat pentru a consemna în carnetul de munca volumul de lucrari, nu-i da mâna nimanui sa plateasca un salariu lunar."

"- Cum ar fi daca ar trebui sa treceti si în carnetelul fiecarui lucrator?- E foarte greu ca nu avem spatiu, noi traim cu ajutorul social si venitul pe care îl luam de aici e putin. - Daca ati mai plati si impozit v-ar mai ramâne ceva?- Absolut nimic!"

"E foarte greu. sa mai ia si cu impozitul asta... nu ramânem cu nimic, am muncit degeaba! - Ati putea tine evidenta câstigului si a muncii în fiecare zi?- Nu, nu putem tine asa ceva!"

"- V-ar mai ramâne ceva din banii astia?- Nimic, nici drumul! Am dat doua milioane pe drum, cum sa ne convina, ca n-avem nimica. Pensie nu am, social nu am.- Dar sa tineti carnetele ati putea?- Nu, sa vedem cât ne-o da pe galetile alea, ca nici nu stiu!"

"- Daca v-ar impozita si banii astia, cu ce ati mai ramâne?- Pai, cu nimica, sa vie sa ne-mpuste poc poc si asta este! Alta sansa nu avem! Daca ei au cu ce trai, daca Boc are cu ce trai, si nu ne crede noua, atunci sa vina sa dea un ordin sa ne omoare!"

Zilierii care merg la cules de struguri sunt platiti în functie de munca depusa, dar nu obtin mai mult de 30 de lei pe zi, informeaza NewsIn.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Impozitul pe gospodărie, pierderi de 30 de miliarde de lei la buget ( 4 Mai 2017 )

  Proiectul impozitului pe venitul global pe gospodărie stârnește tot mai multe îngrijorări și critici. Specialiștii atrag atenția că nimeni n-ar avea de câștigat dacă se implementează modificările fiscale. 

 • Scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, aprobate în Comisia de buget ( 4 Ianuarie 2017 )

  Scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, aprobate în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților! 

 • Căutat în Spania, prins în România ( 2 Octombrie 2015 )

  Un român căutat de autoritățile spaniole a fost prins la Pitești. Pe numele tânărului de 32 de ani era emis un un man­dat european de arestare preventiva. Anul trecut el si-a dezvoltat în Tenerife o afacere imobiliara în urma careia a câstigat sume uriase de bani.

 • Forum pe tema fiscalității ( 6 Mai 2015 )

  Scaderea TVA-ului, impozitul pe profit sau venit, contribuțiile sociale și alte modificari ale codului fiscal discutate la București, în cadrul evenimentul "Tax & Finance Forum". Dezbaterea a reunit reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ai celor mai mari companii de consultanță, precum și experți financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piața românească.

 • O femeie din Buzău a primit un leu drept dividende, iar acum trebuie să plătească 1.000 de lei la stat ( 25 Martie 2015 )

  Caz surprinzător în județul Buzău! O femeie are de plătit statului 1000 de lei pentru că nu și-a achitat impozitele pe un dividend de un leu, primit acum 5 ani. A aflat de datorie întâmplător, când soțul ei a mers la Casa de Asigurări de Sănătate pentru o adeverință necesară internării în spital a femeii.  Femeia, care toată viața a fost casnică, susține că nu a fost înștiințată acasă nici de datorie și nici de leul din dividende.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 26 Iun. 2017

1 EUR = 4.5733 RON
0.0060
1 USD = 4.0906 RON
0.0001
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2