Date companie
 
 
 
 

Zilierii vor fi obligati sa plateasca impozit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plati, dari de stat, zilieri, impozit
 

Veste proasta pentru zilieri. Guvernul intentioneaza sa impoziteze inclusiv veniturile obtinute de cei care lucreaza cu ziua. Astfel, cei în cauza ar trebui sa tina evidenta banilor încasati pe un carnet si sa-si achite darile catre stat. Zeci de oameni lucreaza, în aceste zile, pe podgoria Panciu din judetul Vrancea. Acestia sunt platiti cu ziua, uneori chiar în produse.

STELIAN DUMBRAVA, inginer, ferma agricola : "Numarul lucrarilor în agricultura este foarte mic, 4-5 lucrari din primavara pâna în toamna, a angaja un salariat pentru a consemna în carnetul de munca volumul de lucrari, nu-i da mâna nimanui sa plateasca un salariu lunar."

"- Cum ar fi daca ar trebui sa treceti si în carnetelul fiecarui lucrator?- E foarte greu ca nu avem spatiu, noi traim cu ajutorul social si venitul pe care îl luam de aici e putin. - Daca ati mai plati si impozit v-ar mai ramâne ceva?- Absolut nimic!"

"E foarte greu. sa mai ia si cu impozitul asta... nu ramânem cu nimic, am muncit degeaba! - Ati putea tine evidenta câstigului si a muncii în fiecare zi?- Nu, nu putem tine asa ceva!"

"- V-ar mai ramâne ceva din banii astia?- Nimic, nici drumul! Am dat doua milioane pe drum, cum sa ne convina, ca n-avem nimica. Pensie nu am, social nu am.- Dar sa tineti carnetele ati putea?- Nu, sa vedem cât ne-o da pe galetile alea, ca nici nu stiu!"

"- Daca v-ar impozita si banii astia, cu ce ati mai ramâne?- Pai, cu nimica, sa vie sa ne-mpuste poc poc si asta este! Alta sansa nu avem! Daca ei au cu ce trai, daca Boc are cu ce trai, si nu ne crede noua, atunci sa vina sa dea un ordin sa ne omoare!"

Zilierii care merg la cules de struguri sunt platiti în functie de munca depusa, dar nu obtin mai mult de 30 de lei pe zi, informeaza NewsIn.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2