Date companie
 
 
 
 

Ziua Asistentului Medical, în pandemie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, urgenta, sanatate, medical, pandemie, asistentului
 

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, o sărbătoare ce ne prinde în acest an, în stare de urgență. Ziua se desfășoară sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume sănătoasă". O zi din viața unui asistent medical nu este una ușoară, fiind o luptă continuă pentru salvarea pacienților. Mihaela Maxim este asistentă medicală de 18 ani la cea mai mare Unitate de Primire a Urgențelor din Moldova.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „Cea mai mare provocare pentru un asistent astăzi este, cred eu, grija față de el, față de familia lui de acasă, față de colegii lui”.

Mihaela este una dintre miile de asistente medicale din România care luptă pentru viața bolnavilor de COVID-19. Aceasta a declarat că asistenții medicali au dus pe lângă lupta cu virusul și o luptă cu teama.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „A fost teamă la început, trebuia să încerci să gestionezi această teamă și în rândul colegilor și în rândul echipei, practic. Eu întotdeauna le spun: trebuie să avem grijă la fel ca și cum ar fi mama, tata, copilul, sora, soțul, soția de acasă”. 

Ea nu știe niciodată ce va face în următoarele două ore sau în ziua ce urmează, purtând fie costumul de spital, fie uniforma roșie de la SMURD. Oricând poate să îi sune telefonul și să plece în misiune.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „E un mod de viață. Reporter: Între elicopter, UPU și mașina de Terapie Intensivă ce ați alege oricând și imediat? Elicopter, clar. E foarte frumoasă viața de acolo de sus. Am fost oprită de un pacient să îmi spună și să îmi mulțumească că îl adusesem cu elicopterul cu ceva timp în urmă și că el era acum bine și a ținut foarte mult să mă oprească și să îmi mulțumească. Ăsta e momentul de fericire de care are nevoie orice cadru medical”. 


Pe lângă medici, de-a lungul timpului s-a dovedit că asistenții medicali joacă un rol cheie în toate instituțiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a început să-i sărbătorească pe asistenții medicali încă din 12 mai din 1965.


Ziua Asistentului Medical, în pandemie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Pandemia și depresia ( 25 Iulie 2020 )

  Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

 • Ziua Internațională a Sărutului ( 6 Iulie 2020 )

  6 iulie, Ziua Internațională a Sărutului, „Kissing Day” sau „Kiss Day”! Sărutul este sărbătorit în fiecare an, pe 6 iulie, în urma unei hotărâri a Organizației Națiunilor Unite, adoptate în 2006, la inițiativa Marii Britanii.

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Cardul de sănătate, obligatoriu pentru anumite servicii ( 1 Iulie 2020 )

  De astăzi, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru anumite servicii medicale. Printre acestea, se numără serviciile de spitalizare de zi sau continuă, investigațiile paraclinice, precum RMN-ul sau ecografia...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2