Date companie
 
 
 
 

Ziua Asistentului Medical, în pandemie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, urgenta, sanatate, medical, pandemie, asistentului
 

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, o sărbătoare ce ne prinde în acest an, în stare de urgență. Ziua se desfășoară sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume sănătoasă". O zi din viața unui asistent medical nu este una ușoară, fiind o luptă continuă pentru salvarea pacienților. Mihaela Maxim este asistentă medicală de 18 ani la cea mai mare Unitate de Primire a Urgențelor din Moldova.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „Cea mai mare provocare pentru un asistent astăzi este, cred eu, grija față de el, față de familia lui de acasă, față de colegii lui”.

Mihaela este una dintre miile de asistente medicale din România care luptă pentru viața bolnavilor de COVID-19. Aceasta a declarat că asistenții medicali au dus pe lângă lupta cu virusul și o luptă cu teama.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „A fost teamă la început, trebuia să încerci să gestionezi această teamă și în rândul colegilor și în rândul echipei, practic. Eu întotdeauna le spun: trebuie să avem grijă la fel ca și cum ar fi mama, tata, copilul, sora, soțul, soția de acasă”. 

Ea nu știe niciodată ce va face în următoarele două ore sau în ziua ce urmează, purtând fie costumul de spital, fie uniforma roșie de la SMURD. Oricând poate să îi sune telefonul și să plece în misiune.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „E un mod de viață. Reporter: Între elicopter, UPU și mașina de Terapie Intensivă ce ați alege oricând și imediat? Elicopter, clar. E foarte frumoasă viața de acolo de sus. Am fost oprită de un pacient să îmi spună și să îmi mulțumească că îl adusesem cu elicopterul cu ceva timp în urmă și că el era acum bine și a ținut foarte mult să mă oprească și să îmi mulțumească. Ăsta e momentul de fericire de care are nevoie orice cadru medical”. 


Pe lângă medici, de-a lungul timpului s-a dovedit că asistenții medicali joacă un rol cheie în toate instituțiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a început să-i sărbătorească pe asistenții medicali încă din 12 mai din 1965.


Ziua Asistentului Medical, în pandemie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi condiții de acordare a serviciilor medicale, stabilite de Guvern și comunicate de C.N.A.S. ( 29 Mai 2020 )

  Vești pentru pacienții din România! Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede noile condiții de acordare a serviciilor medicale în contextul situației epidemiologice actuale.

 • 28% dintre români au venituri mai mici decât la debutul pandemiei ( 28 Mai 2020 )

  Nivelul de trai al românilor, afectat de pandemia de coronavirus! O treime dintre români au deja salarii mai mici, iar jumătate au renunțat la orice cheltuieli, în afara celor de strictă necesitate. 

 • UNICEF: Copiii săraci, tot mai vulnerabili, din cauza pandemiei ( 27 Mai 2020 )

  Copiii și familiile vulnerabile au un acces tot mai redus la produse de bază! Potrivit unui raport realizat de UNICEF, în România, din cauza pandemiei de coronavirus, copiii aflați în situație de risc au devenit tot mai vulnerabili, reducerea activității economice determinând o creștere a numărului familiilor ale căror venituri s-au redus. 

 • Plângere penală împotriva D.S.P. București ( 26 Mai 2020 )

  Tensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcția Generală...

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2