Date companie
 
 
 
 

Ziua Asistentului Medical, în pandemie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, urgenta, sanatate, medical, pandemie, asistentului
 

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, o sărbătoare ce ne prinde în acest an, în stare de urgență. Ziua se desfășoară sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume sănătoasă". O zi din viața unui asistent medical nu este una ușoară, fiind o luptă continuă pentru salvarea pacienților. Mihaela Maxim este asistentă medicală de 18 ani la cea mai mare Unitate de Primire a Urgențelor din Moldova.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „Cea mai mare provocare pentru un asistent astăzi este, cred eu, grija față de el, față de familia lui de acasă, față de colegii lui”.

Mihaela este una dintre miile de asistente medicale din România care luptă pentru viața bolnavilor de COVID-19. Aceasta a declarat că asistenții medicali au dus pe lângă lupta cu virusul și o luptă cu teama.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „A fost teamă la început, trebuia să încerci să gestionezi această teamă și în rândul colegilor și în rândul echipei, practic. Eu întotdeauna le spun: trebuie să avem grijă la fel ca și cum ar fi mama, tata, copilul, sora, soțul, soția de acasă”. 

Ea nu știe niciodată ce va face în următoarele două ore sau în ziua ce urmează, purtând fie costumul de spital, fie uniforma roșie de la SMURD. Oricând poate să îi sune telefonul și să plece în misiune.

MIHAELA MAXIM, asistent șef, UPU-SMURD Iași „E un mod de viață. Reporter: Între elicopter, UPU și mașina de Terapie Intensivă ce ați alege oricând și imediat? Elicopter, clar. E foarte frumoasă viața de acolo de sus. Am fost oprită de un pacient să îmi spună și să îmi mulțumească că îl adusesem cu elicopterul cu ceva timp în urmă și că el era acum bine și a ținut foarte mult să mă oprească și să îmi mulțumească. Ăsta e momentul de fericire de care are nevoie orice cadru medical”. 


Pe lângă medici, de-a lungul timpului s-a dovedit că asistenții medicali joacă un rol cheie în toate instituțiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a început să-i sărbătorească pe asistenții medicali încă din 12 mai din 1965.


Ziua Asistentului Medical, în pandemie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole ( 30 Iunie 2021 )

  Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.

 • Accident mortal pe autostradă, în județul Timiș ( 27 Iunie 2021 )

  O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite, în această dimineață, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada 1, în județul Timiș. Accidentul a avut loc în dreptul localității Orțișoara...

 • 26 iunie, Ziua Drapelului Național ( 26 Iunie 2021 )

  Ziua Drapelului Național al României este celebrată, astăzi, cu onoruri militare și ceremonii religioase. Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când guvernul revoluționar...

 • O nouă generație de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare „Atlas” ( 26 Iunie 2021 )

  Ultima zi de școală, prima zi din viitor! O nouă generație de asistenți medical părăsește băncile Școlii „Atlas” din București, pregătită pentru a salva vieți. Festivitatea de absolvire a fost organizată...

 • Pericolul furtunilor de vară ( 21 Iunie 2021 )

  Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate și vor fi însoțite...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2