Date companie
 
 
 
 

Ziua Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, scoala, educatiei, iohannis
 

Discursuri, dar și școli închise, de Ziua Educației! Președintele Iohannis a transmis un mesaj în care a vorbit despre rolul dascălilor și despre importanța educației. ”O Românie puternică are nevoie de cetățeni educați și pregătiți pentru a înfrunta provocările unei lumi aflate într-o continuă schimbare”, spune Klaus Iohannis. Acesta a apreciat că sistemul educațional trebuie să ofere tinerilor competențele necesare pe piața muncii, inclusiv în ceea ce privește adaptarea la provocările unei societăți digitalizate. Și premierul Viorica Dăncilă le-a mulțumit într-un mesaj cadrelor didactice pentru contribuția acestora „la o Românie mai bună”. Ea a precizat că educația este șansa fiecăruia la evoluție și fundația unui stat dezvoltat.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "În schimb, reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ susțin că, în anul 2018, educația nu doar că nu mai reprezintă o prioritate națională, ci este “atacată” prin seria măsurilor distructive. FSLI consideră că “școala românească” a rămas doar un simbol. Acesta acuză lipsa investițiilor și salariile nemotivante din sistemul educațional."

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. Ziua nelucrătoare este prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educației Naționale cu reprezentanții confederațiilor sindicale reprezentative la nivel național. Din acest motiv au fost închise și unitățile de învățământ din mai multe județe ale țării, precum Suceava, Brăila și Buzău, dar și din Capitală. În județul Galați, au fost închise școlile unde sindicaliștii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unități s-au desfășurat ”activități specifice”. De asemenea, în municipiul București, unele unități de învățământ, în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2