Date companie
 
 
 
 

Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane marchează lupta pentru combaterea flagelului sclaviei moderne

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, trafic, politia, suspect, persoane, european, bilant, flagel, sclavia
 

Bilanț îngrijorător, realizat de Poliția Română și dat publicității de Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane! În urma celor 120 de acțiuni operative realizate în primele 9 luni ale anului, pe lista poliției se află aproape 600 de suspecți. Dintre aceștia, peste 150 au fost reținuți, aproape 140 au fost arestați preventiv, iar față de peste 160 de suspecți a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauțiune. Tot în aceste nouă luni au avut loc peste 400 de percheziții domiciliare și au fost destructurate 17 grupări infracționale, formate din 90 de persoane. În urma acțiunilor, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 8,4 milioane de lei, între care 46 de imobile. Dosarele penale sunt instrumentate de procurorii D.I.I.C.O.T.. În cursul acțiunilor, autoritățile române au colaborat cu autoritățile corespondente din alte țări europene, sub egida EUROJUST, prin intermediul unor echipe comune de anchetă. Potrivit Poliției Române, în ultimii ani au fost înregistrate progrese semnificative în combaterea traficului de persoane. Din 2010, s-au creat 56 de astfel de echipe comune de anchetă, dintre care 9 în 2018. Echipele comune au efectuat deja 70 de percheziții pe terioriul României și 27 pe terioriul tărilor semnatare implicate.

BIANCA ROTARU, reporter ”Majoritate victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din estul Europei, din țările în care oamenii au mai puține opțiuni în ceea ce privește cariera, unde populația este tentată să lucreze în străinătate, iar copiii sunt neglijați. De obicei, victimele sunt femei și copii din grupuri vulnerabile sau chiar persoane cu dizabilități. Această formă modernă de sclavie reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului și a principiilor statului de drept. Reprezintă, de asemenea, un atac la adresa demnității umane, cu efecte negative asupra fizicului și psihicului victimelor.”

La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane a fost desemnată în 18 octombrie 2016, în contextul asumării pe termen lung a angajamentului Comisiei Europene de a preveni și combate acest flagel internațional.


Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane marchează lupta pentru combaterea flagelului sclaviei moderne

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2