Date companie
 
 
 
 

Ziua Internațională a Asistentului Medical

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ziua asistentului medical
 

Ziua Internațională a Asistentului Medical, sărbătorită de elevii și cadrele didactice de la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”, în cadrul evenimentului "Asistentul medical de la formare la angajare".

ALEXANDRU IOAN MINCU, reprezentant Școala „Carol Davila” "Este una dintre cele mai căutate meserii și, după cum au arătat ultimii trei ani, sănătatea noastră este pe mâinile lor. Trebuie să avem grijă de ei, pentru că ei vor avea grijă de noi."

ADINA MIHAELA SANDU, elevă, Școala „Carol Davila” "De mică ne uitam la tot felul de emisiuni cu operații și m-a atras tot timpul pragul acesta de medicină și chiar mă simt că, acolo, sunt cea mai liniștită și o fac cu cea mai mare plăcere."

ALIS GRASU, manager, SAJ București-Ilfov "Nu este doar o simplă profesie, este o vocație. Avem nevoie, studii recente au arătat că în sistemul sanitar din România este nevoie de aproximativ 50.000 de asistenți. Acest lucru se poate realiza printr-o politică corectă făcută de ministrul Sănătății."

Ziua Internațională a Asistenului Medical este celebrata anual, în întreaga lume, la 12 mai, dată ce marchează și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima școală pentru asistente medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra, în anul 1860.


Ziua Internațională a Asistentului Medical

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2