Date companie
 
 
 
 

Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marcată în toată lumea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, internationala, omului, drepturile, tineretul
 

Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marcată la nivel mondial, atât prin conferințe și reuniuni politice la nivel înalt, cât și prin evenimente culturale. Anul acesta, tema Zilei este „Tineretul apără drepturile omului", pentru a celebra potențialul tineretului ca agent constructiv al schimbării.

COSMINA STOIAN, reporter "Campania, coordonată de Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, vizează punerea în lumină a rolului de lideri al tinerilor în mișcările colective, ca o sursă de inspirație pentru un viitor mai bun. Campania este proiectată să încurajeze și să expună modul în care tinerii din întreaga lume apără drepturile omului și se poziționează împotriva rasismului, discursului instigator la ură, hărțuirii, discriminării și efectelor schimbărilor climatice."

„Toți oamenii se nasc liberi și egali în demnitate și în drepturi”, se afirmă în primul articol al Declarației Universale a Drepturilor Omului, adoptate la 10 decembrie 1948 de Adunarea Generală ONU. În declarație se stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile, indiferent de rasă, culoare, sex, limbă, opinii politice sau de altă natură, origine națională sau socială, proprietate, naștere, statut social.” În decursul ultimilor 70 de ani, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și-a extins sfera de acțiune pe întreg continentul, protejând în prezent drepturile și libertățile fundamentale a peste 830 milioane de oameni din cele 47 state membre. Grație Convenției, supravegheată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Europa beneficiază de cel mai puternic sistem internațional de protecție a drepturilor omului din lume. ''Unde încep, până la urmă, drepturile universale ale omului? În locuri mici, aproape de casă - atât de aproape și atât de mici încât nu se pot vedea pe nicio hartă a lumii. Dacă aceste drepturi nu semnifică nimic aici, acasă, nu au semnificație nicăieri. Fără implicarea solidă a cetățeanului pentru menținerea lor aproape, vom privi în van după progres în lumea largă", spunea Eleanor Roosevelt, fosta primă doamnă a Statelor Unite și una dintre persoanele cu un rol esențial în redactarea Declarației Universale a Drepturilor Omului.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului ( 14 Noiembrie 2020 )

  Este Ziua Mondială a Diabetului, o boală considerată drept una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică ale secolului XXI, marcată anul acesta sub genericul "Asistentul medical și diabetul". Astfel, este...

 • Ziua Internațională a Sărutului ( 6 Iulie 2020 )

  6 iulie, Ziua Internațională a Sărutului, „Kissing Day” sau „Kiss Day”! Sărutul este sărbătorit în fiecare an, pe 6 iulie, în urma unei hotărâri a Organizației Națiunilor Unite, adoptate în 2006, la inițiativa Marii Britanii.

 • 15 mai, Ziua Bujorului ( 15 Mai 2020 )

  Dacă România ar fi o floare, care credeți că ar fi? Pornind de la această întrebare, cercetătorii de la Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București...

 • Ziua Asistentului Medical, în pandemie ( 12 Mai 2020 )

  Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, o sărbătoare ce ne prinde în acest an, în stare de urgență. Ziua se desfășoară sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume...

 • Ziua Mondială a Râsului, în vremea pandemiei ( 3 Mai 2020 )

  Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Râsului, celebrată, anual, în prima duminică a lunii mai. Inițiativa apărută în anul 1998, îi aparține indianului Madan Kataria, fondatorul mișcării „Laughter Yoga”, adică terapia prin râs.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2