Date companie
 
 
 
 

Ziua Mamei, în prima duminică din mai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, lege, tata, MAI, motive, mamei
 

6 mai, Ziua Mamei! În România, Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, fiind instituită prin Legea nr. 319/2009. Prin același act normativ a fost instituită și Ziua Tatălui, care se sărbătorește în cea de-a doua duminică a lunii mai, anul acesta fiind pe 13 mai. Inițiativa pentru instituirea acestor două sărbători a avut-o Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, precum și un grup de șapte parlamentari. Legea a fost promulgată la 13 octombrie 2009.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Potrivit expunerii de motive, "sărbătorirea distinctă a celor doi părinți va oferi prilejul evidențierii importanței și rolului fundamental al mamei și al tatălui în creșterea și educarea propriilor copii, demonstrând că cei doi părinți sunt complementari". Până în anul 2009, România se număra printre puținele state ale lumii, care, în lipsa unei Zile a Mamei, a marcat doar Ziua Femeii - 8 Martie, extinzându-i aria de semnificații."


    [3]    ZIUA MAMEI
România s-a aliniat statelor care marchează distinct această zi.

Prin sărbătorirea Zilei mamei la nivel național, este subliniată importanța acesteia în viața de familie și în universul copilului, România aliniindu-se astfel statelor care marchează distinct această zi. Potrivit site-ului www.mothersdaycelebration.com, în cea mai mare parte a țărilor care marchează aceasta zi, ea este sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai. Printre acestea se numără Australia, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, China, Germania, Italia, Japonia, Elvetia, Turcia, Ucraina și Statele Unite ale Americii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2