Date companie
 
 
 
 

Ziua mondialã de luptã împotriva hepatitei a fost marcatã și în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, slogan, ziua, bolnavi, mondiala, hepatita
 

Ziua mondialã a luptei împotriva hepatitei a fost marcată, sâmbătă, și în România, unde una din 12 persoane poartã virusul hepatic. Cu acest prilej, participanții au lansat un slogan, prin care organizatorii au vrut să atragă atenția asupra pericolului hepatitei. Organizatorii au strâns cât mai mulți oameni și, prin gesturi simple, ce simbolizează "Eu nu văd Răul! Eu nu aud despre Rău! Eu nu vorbesc de Rău!", au încercat să intre în Cartea Recordurilor, alături de alte asociații de pacienți, mobilizate în 24 de țări din întreaga lume. În România, sunt aproape un milion de bolnavi diagnosticati cu hepatitã C și tot atâția care suferã de hepatita de tip B. Specialistii atrag atentia, însă, cã numãrul suferinzilor ar putea fi mult mai mare.

MIHAELA DEBU, președinte, APAH-RO "Din pacate, nu exista simptome ale acestei boli. Deseori nu are simptone și multi nu știm că o avem."

VOX "Nu am crezut ca am aceasta boala. În urma analizelor, a reiesit aceasta suferinta si am reusit sa trec peste ea. Acum sunt optimist si bucuros că particip la aceasta actiune."

România ocupă primul loc în topul țărilor cu cei mai mulți bolnavi de hepatitã, din Uniunea Europeanã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2