Date companie
 
 
 
 

Ziua Mondială a Meteorologiei, marcată la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, vreme, schimbari, mondiala, paste, MAI, mediul, meteorologie, obiective, climatice
 

Ziua Mondială a Meteorologiei, marcată în 23 martie la București! Conform tradiției, de Ziua mondială a meteorologiei specialiștii în domeniu propune spre dezbatere o temă de interes pentru toate cele 191 de state membre ale Organizației Mondiale a Meteorologiei. Anul trecut, din cauza creșterii temperaturilor și a schimbărilor climatice, pe mapamond s-au înregistrat pierderi de 300 de miliarde de dolari. Tema de anul acesta încurajează cunoașterea climei, pentru a putea acționa asupra efectelor acesteia și pentru a aborda schimbările climatice și variabilitatea climei. Agenda Națiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru anii următori va include obiective pentru a încetini ritmul alarmant al schimbărilor climatice și degradării mediului, care reprezintă amenințări fără precedent pentru omenire.

GRAȚIELA GAVRILESCU, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor "Îmi doresc foarte mult ca anul, cum a fost anul 2014, anul cel mai călduros de când se fac măsurători meteorologice, cu ajutorul pădurilor să nu se mai întâmple lucrul ăsta, pentru că, la fel ca în sănătate, prevenția este mai importantă."

Potrivit specialiștilor, 2015 ar putea fi un an foare călduros, așa cum se anticipa și acum un an pentru 2014. În ceea ce privește prognoza meteo pentru Paște și 1 Mai, meteorologii nu au vești tocmai bune.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Vremea de Paște, dar și de 1 Mai, ar putea fi mai rece decât în mod obișnuit pentru data din calendar. Estimările Centrului European de Meteorologie indică un regim termic mai rece și cu precipitații mai bogate pentru lunile aprilie și mai. Din iunie, vremea se va încălzi simțitor, iar pe timpul verii ne vom confrunta cu temperaturi caniculare."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vela: Au fost extrădate două persoane urmărite prin Interpol ( 14 August 2020 )

  Doi cetățeni care au comis infracțiuni internaționale vor fi extrădați din România în Statele Unite. Unul dintre ei era capul unei rețele de trafic de persoane care acționa în România, Mexic și Statele Unite ale Americii, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

 • Cod galben de vreme instabilă ( 11 Iulie 2020 )

  Avertizare meteorologică de tip cod galben de vreme instabilă, valabilă, duminică, în 28 de județe. Ploile torențiale, însoțite de descărcări electrice, vijeliile și grindina se vor manifesta, între orele 6.00 și 18.00, în...

 • Ziua Internațională a Sărutului ( 6 Iulie 2020 )

  6 iulie, Ziua Internațională a Sărutului, „Kissing Day” sau „Kiss Day”! Sărutul este sărbătorit în fiecare an, pe 6 iulie, în urma unei hotărâri a Organizației Națiunilor Unite, adoptate în 2006, la inițiativa Marii Britanii.

 • Verificări aspre, pe litoral ( 3 Iulie 2020 )

  Se înăspresc controalele în toată țara! Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu a anunțat că echipe operative vor face verificări pe litoral. Unde nu sunt respectate regulile se poate chiar suspenda activitatea, spune Despescu.

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2