Date companie
 
 
 
 

Ziua Mondială fără Mașini, marcată și la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, trafic, poluare, bucuresti, masini, mondiala, studiu, restrictionat
 

Ziua Mondială fără mașini, marcată și în București! La sfârșitul lunii august, Consiliul General al Municipiului București a hotărât ca ziua de 22 septembrie să fie desemnată "Ziua fără autoturisme". Prin urmare, astăzi, între orele 9 și 17, a fost interzisă circulația vehiculelor cu motor și a vehiculelor electrice cu 2, 3 sau 4 roți. Arealul ales a fost de la bulevardul Decebal, strada Dristorului până la Piața Alba Iulia, bulevardul Unirii - de la Piața Alba Iulia până la Piața Constituției, fără afectarea traficului pe bulevardul Libertății, iar la intersecția cu strada Dristorului cu bulevardul Decebal s-a asigurat traversarea acestuia. Scopul imediat al Zilei mondiale fără mașini este descurajarea circulației cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos ori, în ultimă instanță, a transportului în comun. Inițial, data la care era sărbătorită Ziua fără mașini a fost 17 iunie, stabilită de Asociația pentru Transport Ecologic, din Marea Britanie, în 1997. Ulterior, evenimentul a fost organizat de tot mai multe orașe din întreaga lume, astfel încât ”Ziua fără mașini” a devenit internațională. În 2017 campania a bătut recordul de participare, când peste 2.500 de orașe din 50 de țări au organizat evenimentul simultan. La 10 iunie 2019, au fost făcute publice rezultatele unor investigații realizate de oameni de știință de la King`s College din Londra, din care rezulta faptul că particulele toxice emise de gazele de eșapament, cauciucurile și frânele autovehiculelor contribuie la deteriorarea calității aerului din orașe.

COSMINA STOIAN, reporter ”Studiul a demonstrat că poluarea provocată de mașini este asociată cu decesul prematur a circa 40.000 de persoane pe an în Marea Britanie. Totodată, afectează grav aparatul cardiovascular și plămânii. Studiul a mai scos la iveală faptul că microparticulele din cauciucuri, eliberate în atmosferă, afectează dezvoltarea plămânilor la copii.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Apartament în flăcări, în București ( 6 August 2020 )

  Incendiu puternic în Capitală! Un apartament situat la etajul 10 al unui bloc de locuințe din zona intersecției dintre bulevardele Mihai Bravu și Basarabia a fost cuprins de flăcări. 

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Excursie la fermă, pentru relaxare în aer liber și hrană sănătoasă ( 12 Iulie 2020 )

  Unde își pot petrece timpul liber bucureștenii care nu vor să stea ore întregi în trafic, pe drumul spre mare ori spre munte? În apropierea Capitalei există zone frumoase, amenajate pentru relaxare și distracție, unde...

 • Ziua Internațională a Sărutului ( 6 Iulie 2020 )

  6 iulie, Ziua Internațională a Sărutului, „Kissing Day” sau „Kiss Day”! Sărutul este sărbătorit în fiecare an, pe 6 iulie, în urma unei hotărâri a Organizației Națiunilor Unite, adoptate în 2006, la inițiativa Marii Britanii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2