Date companie
 
 
 
 

Acord între Iohannis și Orban, privind declanșarea alegerilor anticipate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2020
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, orban, anticipate, iohannis
 

Vom avea alegeri anticipate! Premierul Ludovic Orban a anunțat că a convenit cu președintele Klaus Iohannis începerea procedurilor pentru declanșarea scrutinului legislativ anticipat. Anunțul a venit după discuția purtată în această dimineață, cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Președintele României și cu mine, am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidențiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului pentru a pune în practică voința oamenilor.”

Ludovic Orban a evitat să spună prin ce metodă vor fi declanșate alegerile anticipate și nici când va fi început acest demers. El a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidelele ce sprijină procedura de declanșare a alagerilor anticipate.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Nu o să vă dezvălui strategia pe care am gândit-o. Cert este că am convenit împreună că asta este cea mai bună soluție pentru România. Cu siguranță vom găsi cele mai bune soluții pentru a determina declanșarea procedurii de anticipate.”

Potrivit șefului Executivului, alegerile anticipate ar putea avea loc odată cu alegerile locale, mai precis în luna iunie, dacă va fi posibilă procedura de declanșare a acestora. Conform Constituției, se poate ajunge la alegeri anticipate dacă Guvernul este demis de Parlament prin motiune de cenzura sau dacă își dă demisia. Apoi președintele trebuie să numească de două ori un premier propus de majoritatea parlamentară. Dacă Parlamentul respinge în ambele rânduri propunerea, șeful statului poate cere dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate.


Acord între Iohannis și Orban, privind declanșarea alegerilor anticipate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Decretul privind starea de urgență ( 16 Martie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe tot teritoriul țării, pe o perioadă de 30 de zile, începând de astăzi, în contextul pandemiei de coronavirus. Decretul cuprinde măsuri sociale...

 • Avocatul Poporului cere declararea stării de urgență ( 12 Martie 2020 )

  Avocatul Poporului îi solicită președintelui Klaus Iohannis instituirea stării de urgență în România, în contextul pandemiei de coronavirus. Instituția condusă de Renate Weber susține că restrângerea unor drepturi...

 • Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat ( 12 Martie 2020 )

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înaintea ședinței de plen a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului, care trebuia să înceapă la ora 16:00. Președintele Klaus Iohannis...

 • Niciun caz de coronavirus, în România ( 26 Februarie 2020 )

  Anunț oficial de la Ministerul de Interne! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că, la ora actuală, în România nu este infectată nicio persoană cu noul coronavirus. Testele în cazul celor...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2