Date companie
 
 
 
 

Acord între Iohannis și Orban, privind declanșarea alegerilor anticipate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2020
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, orban, anticipate, iohannis
 

Vom avea alegeri anticipate! Premierul Ludovic Orban a anunțat că a convenit cu președintele Klaus Iohannis începerea procedurilor pentru declanșarea scrutinului legislativ anticipat. Anunțul a venit după discuția purtată în această dimineață, cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Președintele României și cu mine, am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidențiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului pentru a pune în practică voința oamenilor.”

Ludovic Orban a evitat să spună prin ce metodă vor fi declanșate alegerile anticipate și nici când va fi început acest demers. El a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidelele ce sprijină procedura de declanșare a alagerilor anticipate.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Nu o să vă dezvălui strategia pe care am gândit-o. Cert este că am convenit împreună că asta este cea mai bună soluție pentru România. Cu siguranță vom găsi cele mai bune soluții pentru a determina declanșarea procedurii de anticipate.”

Potrivit șefului Executivului, alegerile anticipate ar putea avea loc odată cu alegerile locale, mai precis în luna iunie, dacă va fi posibilă procedura de declanșare a acestora. Conform Constituției, se poate ajunge la alegeri anticipate dacă Guvernul este demis de Parlament prin motiune de cenzura sau dacă își dă demisia. Apoi președintele trebuie să numească de două ori un premier propus de majoritatea parlamentară. Dacă Parlamentul respinge în ambele rânduri propunerea, șeful statului poate cere dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate.


Acord între Iohannis și Orban, privind declanșarea alegerilor anticipate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2