Date companie
 
 
 
 

Stiri Politic

RSS Știri
 

 

6 Mai 2024


 • Pregătiri pentru scrutinul european

  Mai avem o lună până la începerea scrutinului pentru Parlamentul European. Astfel, între 6 și 9 iunie, cetățenii din țările membre ale Uniunii Europene vor merge la urne pentru a alege 720 de politicieni în Parlamentul European. Timp de patru zile, în 27 de țări, în 24 de limbi oficiale, sunt așteptați la vot în jur de 373 de milioane de europeni. 

 

6 Martie 2024


 • Mesaj pro-european vezi video

  Congresul Partidului Popular European a adunat peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări la Romexpo. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European și desemnează principalul candidat pentru șefia Comisiei Europene. 

 

25 Februarie 2024


 • Calcule și nemulțumiri vezi video

  Calculele electorale sunt abia la început pentru 2024, iar migrările dintr-un partid în altul nu par să mai mire pe nimeni. Rămân însă motiv de dezbatere. 

 

30 Ianuarie 2024


 • Dilema comasării alegerilor vezi video

  Comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele pe data de 9 iunie este una dintre variantele vehiculate de aleși. Totuși, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat despre comasarea alegerilor europarlamentare și locale, că de principiu, el susține ca fiecare alegere să fie la timpul său și că este adeptul păstrării unui calendar normal, știut foarte bine de toată lumea.

 

24 Ianuarie 2024


 • Lecția valoroasă a istoriei vezi video

  Românii s-au prins în hore pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor. Cu speranțe pentru mâine și cu admirație pentru înaintași. Politicienii nu au pierdut ocazia pentru a transmite mesaje în această zi.

 

4 Ianuarie 2024


 • Priorități pentru 2024 vezi video

  Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în prima ședință de Guvern din 2024, prioritățile pentru acest an, spunând că anul 2024 va fi tot despre economie și viața românilor. El a precizat că Guvernul mizează pe o creștere economică de 3,4%, a doua cea mai mare din Uniunea Europeană, că a programat investiții de 120 de miliarde de lei, adică de 7% din Produsul Intern Brut, și că va exista un focus pe creșterea producției interne, în special pe sectoarele construcții și agricultură.

 

31 Decembrie 2023


 • Schengen, primul pas vezi video

  Anul 2023 se încheie cu un anunț istoric pentru România și Bulgaria. Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România și în Bulgaria. Decizia se aplică din martie 2024 și vizează frontierele aeriene și navale. Premierul Marcel Ciolacu a confirmat faptul că România va intra în Spațiul Schengen. Este oficial, din martie se ridică granițele aeriene și maritime, a spus șeful guvernului. ”După 13 ani de eșecuri și umilințe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil”, a subliniat Ciolacu.

 

28 Decembrie 2023


 • Acord politic pentru Schengen vezi video

  Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că eliminarea controalelor la granițele aeriene și maritime pentru România se va produce în martie 2024, anunțând astfel o veste așteptată de 13 ani. 

 

22 Noiembrie 2023


 • Soluții pentru a nu impune taxe noi vezi video

  Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că Executivul încearcă să găsească soluții pentru a nu impune taxe noi. Potrivit liderului PNL, prezent la un forum economic, taxele ar duce la o împovărarea tot mai mare a mediului de afaceri.

 

30 Octombrie 2023


 • Bani pentru infrastructură

  Premierul Marcel Ciolacu susține că vor exista bani pentru infrastructură. El a vizitat șantierul obiectivului de investiții Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 4. Potrivit șefului Executivului, anumite persoane sunt supărate pentru că direcționează în primul rând banii spre investiții și cele mai mari sume către Ministerul Transporturilor. El a mai spus că tronsoanele de la Pitești la Sibiu care sunt în lucru au fost ocolite de toți miniștrii Transporturilor de peste 30 de ani și a menționat că Sorin Grindeanu este primul ministru care închide tronsonul de la Nădlac până la Constanța și de la Moldova până în Constanța.

 

23 Septembrie 2023


 • Dumitru Buzatu, exclus din PSD vezi video

  Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD, cu unanimitate de voturi. Anunțul a fost făcut de către premierul Marcel Ciolacu, după ședința Biroului Politic Național. Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu a fost reținut în această dimineața de procurorii DNA Iași, după ce a fost prins, în flagrant, vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obțină un contract.

 

15 Septembrie 2023


 • România a scăpat de MCV vezi video

  Comisia Europeană a anunțat vineri că închide în mod oficial Mecanismul de Cooperare și de Verificare pentru Bulgaria și România. Reformele făcute de România în domeniul justiției și anticorupției au fost monitorizate de Comisia Europeană prin Mecanismul de Cooperare și Verificare timp de 16 ani. 

 

19 August 2023


 • Ponta se întoarce vezi video

  „Back in business!”, scrie fostul premier Victor Ponta, după ce a fost numit consilier onorific al primului ministru în domeniul relațiilor economice internaționale. 

 

10 August 2023


 • Planuri și reproșuri vezi video

  Românii vor avea la dispoziție 1,1 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și pentru eficientizarea energetică a locuințelor, anunță premierul Marcel Ciolacu. Noul plan "REPowerEu”, ce vizează țara noastră, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care Guvernul îl va trimite la Comisia Europeană până la sfârșitul lunii august, va fi axat pe programe dedicate direct românilor.

 

13 Iunie 2023


 • Rezultatul consultărilor vezi video

  Fără surprize pe scena politică! Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, drept nou premier, după consultări cu partidele parlamentare. Acesta trebuie acum să formeze noul guvern.

 

12 Iunie 2023


 • Nicolae Ciucă și-a depus demisia vezi video

  Nicolae Ciucă și-a depus demisia din funcția de premier, astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală. Anunțul a venit după ședința de guvern, în care s-au aprobat ordonanțele care vin ca urmare a revendicărilor sindicatelor din Educație.

 

26 Mai 2023


 • Rotativa guvernamentală, mai încolo vezi video

  Rotativa premierilor se amână până la momentul la care se va încheia greva generală din Educație. Cel puțin așa au decis, vineri, liderii formațiunilor din coaliția aflată la guvernare. Nicolae Ciucă...

 

5 Mai 2023


 • Cadru mai clar pentru migrație vezi video

  Executivul a aprobat modificarea și completarea Strategiei naționale privind imigrația pentru perioada 2021-2024. Totodată, a fost aprobată și modificarea Hotărârii Guvernului privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naționale privind imigrația. 

 

2 Mai 2023


 • Negocieri pentru 2024 vezi video

  67% dintre români sunt favorabili comasării alegerilor în 2024, susține Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului. Liderul liberal a precizat că se încearcă evitarea blocajelor dintr-un an electoral.

 

26 Aprilie 2023


 • Puși în așteptare vezi video

  Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, vizită oficială la București! Ministrul român de Interne, Lucian Bode, subliniază că întâlnirea cu omologul său austriac dezgheață relațiile bilaterale dintre România și Austria!

 

19 Aprilie 2023


 • Revitalizarea relațiilor româno-braziliene vezi video

  Angajament comun, între România și Brazilia, privind revitalizarea relațiilor dintre cele două state! Președintele României, Klaus Iohannis, și omologul său brazilian, Lula da Silva, au adoptat, în cadrul unei întâlniri oficiale la Palatul Itamaraty din Brasilia, Declarația Comună privind dezvoltarea relațiilor bilaterale.

 

12 Aprilie 2023


 • Daea, în vizorul Opoziției vezi video

  Moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, înaintată de USR și Forța Dreptei. Reprezentanții celor două formațiuni au anunțat, miercuri, că moțiunea intitulată ”De la grânarul...

 

2 Aprilie 2023


 • Vizită la nivel înalt vezi video

  Cancelarul Germaniei este așteptat, luni, în țara noastră. Potrivit Ambasadei Germaniei la București, cancelarul Olaf Scholz vine în România într-o vizită oficială și va avea întâlniri cu președintele...

 

28 Martie 2023


 • Cosmetizarea pensiilor speciale vezi video

  Raport favorabil, marți, privind pensiile speciale! Comisiile de muncă, apărare și juridică din Senat s-au reunit pentru a dezbate proiectul de lege menit să elimine pensiile speciale...

 

15 Martie 2023


 • Parteneriat strategic româno-bulgar vezi video

  Șeful statului Klaus Iohannis și omologul său bulgar, Rumen Radev au semnat la Sofia, declarația privind Parteneriatul Strategic româno-bulgar. Documentul arată profunzimea legăturilor noastre pe toate dimensiunile și răspunde necesității adaptării modului în care conlucrăm, a afirmat președintele României.

 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2