Date companie
 
 
 
 

Stiri Politic

RSS Știri
 

 

16 Iunie 2018


 • Predare de ștafetă la PMP. Pleacă Băsescu, vine Tomac

  Schimbare de ștafetă, în Partidul Mișcarea Populară! Președintele PMP, Traian Băsescu, a renunțat la șefia partidului, în cadrul congresului extraordinar, desfășurat, astăzi, la Palatul Parlamentului. Cu acordul participanților la congres...

 

13 Iunie 2018


 • Iohannis, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă

  Iohannis, îngrijorat din cauza analfabetismului funcțional. El a ironizat-o pe Viorica Dăncilă, declarând că nivelul ridicat al analfabetismul funcțional din România se reflectă inclusiv în înaltele sfere ale politicii românești.

 

31 Mai 2018


 • CEDO a condamnat România în cazul închisorilor secrete ale CIA

  România, pusă la zid de CEDO! Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România și Lituania, în cazul închisorilor secrete ale CIA. CEDO a decis că cele două țări au încălcat Convenția Europeană care interzice tortura, permițând torturarea pe teritoriul lor a doi deținuți de la Guantanamo, membri ai al-Qaida, suspecți de terorism CEDO a luat această decizie în urma analizării plângerii depuse contra României de cetățeanul saudit Abd al Rahim al-Nashiri și a plângerii depuse de Zayn al-Abidin Muhammad Husayn, alias Abu Zubaydah, contra Lituaniei. 

 

22 Mai 2018


 • Carte de condoleanțe deschisă la Ambasada Palestinei de la București

  Carte de condoleanțe deschisă la Ambasada Palestinei de la București. Sute de persoane, printre care și ambasadori au mers să-și exprime regretul față de tragicele evenimente din 14 mai, atunci când 64 de civili palestinieni au murit în timp ce protestau la frontiera Fașiei Gaza cu Israel. Pe lângă aceștia, alți 2.500 de oameni au fost răniți.

 

16 Mai 2018


 

2 Mai 2018


 • Legile Justiției, la CCR

  Legile Justiției, la CCR. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că trimite la Curtea Constituțională întregul pachet al legilor justiției și sesizează Comisia de la Veneția. Șeful statului a precizat că, după ce Curtea Constituțională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor și va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

 

21 Aprilie 2018


 • România se întoarce în timp

  România se întoarce în timp. „Simfonia lalelelor”, eveniment organizat vineri la Pitești și onorat cu prezența de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan și de alți membri ai Guvernului, s-a transformat într-o defilare demnă de nostagicii vremurilor dinainte de 1989. 

 

10 Martie 2018


 • Un congres, mai multe perspective

  Opt motive pentru organizarea Congresului PSD! Liderul social-democraților a explicat de ce s-au adunat delegații PSD la Sala Palatului. Liviu Dragnea a precizat că s-a încheiat primul an de guvernare, că există un nou Guvern, că trebuie stabilite metodele de punere în practică a programului de guvernare până în 2020, dar a vorbit și despre dezbaterile din spațiul public care au căpătat ”o violență extremă”. 

 

28 Februarie 2018


 

25 Ianuarie 2018


 

10 Ianuarie 2018


 • Tudose nu-l demite pe Despescu

  Premierul Mihai Tudose nu-l demite pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu și felicită Poliția că l-a prins pe agresorul sexual! Prim-ministrul i-a cerut acestuia că într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliție care a agresat sexual doi minori într-un lift.

 

13 Octombrie 2017


 

22 Septembrie 2017


 • Scandal între România și Ucraina

  Președintele Klaus Iohannis și-a contramandat vizita pe care urma să o efectueze în luna octombrie în Ucraina. Șeful statului spune că a luat această devizie după ce la Kiev a fost adoptată legea educației care limitează drastic accesul minorităților la limba maternă.

 

12 Septembrie 2017


 • Noi numiri, la Apărare și Economie

  Noii miniștri de la Apărare și Economie, Mihai Fifor, respectiv Gheorghe Șimon au depus jurământul la Palatul Cotroceni! Asta după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție. Social-democratul Mihai Fifor a preluat conducerea Ministerului Apărării, după două luni de conducere a Ministerului Economiei.

 

6 Septembrie 2017


 

3 Septembrie 2017


 

23 August 2017


 • Legile Justiției, modificate

  Tudorel Toader a prezentat modificările la legile Justiției, care vizează statutul magistraților și organizarea judiciară. Ministrul Justiției a spus că nu este vorba nici despre grațiere, nici despre aministie, abuz în serviciu sau neglijență în serviciu. 

 

14 August 2017


 • Nicușor Dan nu se întoarce în USR

  Fostul președinte al USR Nicușor Dan a declarat, la Parlament că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală”! Totuși, acesta a anunțat că, în cazul în care partidul reconsideră și spune că pe inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei nu are o poziție unitară, atunci revine în formațiunea politică.

 

18 Iulie 2017


 • Fără autonomie pe criterii etnice

  Autonomia pe criterii etnice nu este de dorit! Afirmația tranșantă îi aparține președintelui Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Harghita și Covasna. Șeful statului a participat la o dezbatere alături de reprezentanții administrației publice locale din cele două județe. La eveniment, după imnul României, a fost cântat imnul Ținutului Secuiesc.

 

27 Iunie 2017


 • Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Tudose

  Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Din acest moment, Tudose are maximum 10 zile la dispoziție pentru a propune o listă de miniștri și a cere votul de încredere al Parlamentului.

 

26 Iunie 2017


 

22 Iunie 2017


 

21 Iunie 2017


 • Moțiunea a trecut. Cine pierde?

  PSD se bucură că a dat jos guvernul PSD. Cuvintele deputatului Victor Ponta descriu o zi plină de emoții în Parlamentul României, unde guvernul Grindeanu a fost demis în urma moțiunii de cenzură, cu 241 de voturi ”pentru” și 10 ”împotrivă”. Pentru ca moțiunea să fie adoptată, erau necesare 233 de voturi favorabile. Discursurile din plen au debutat cu argumentele premierului Grindeanu, care a susținut că nu a negociat nimic cu absolut nimeni și că nu înțelege de ce s-a ajuns până aici.

 • Fostul premier Cioloș reacționează după demiterea Guvernului Grindeanu

  Dacian Cioloș reacționează după demiterea Guvernului Grindeanu. Fostul premier a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care afirmă că acest lucru reprezintă o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener străin și că nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PSD.

 

20 Iunie 2017


 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2