Date companie
 
 
 
 

Priorități pentru 2024

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Ianuarie 2024
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Ciolacu Schengen
 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în prima ședință de Guvern din 2024, prioritățile pentru acest an, spunând că anul 2024 va fi tot despre economie și viața românilor. El a precizat că Guvernul mizează pe o creștere economică de 3,4%, a doua cea mai mare din Uniunea Europeană, că a programat investiții de 120 de miliarde de lei, adică de 7% din Produsul Intern Brut, și că va exista un focus pe creșterea producției interne, în special pe sectoarele construcții și agricultură. Premierul a precizat că o prioritate sunt pensionarii, ale căror pensii majorate cu 13,8% vor fi plătite în zilele următoare, amintind că în septembrie va avea loc recalcularea lor. Pe de altă parte, tot ca o prioritate în acest început de an, este problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut. De asemenea, pe lista de priorități a premierului se află și intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.

MARCEL CIOLACU, premierul României

„România a făcut un mare pas înainte în ceea ce privește Schengen. După 13 ani, în care nu s-a întâmplat absolut nimic, am reușit în sfârșit cu o echipă bine coordonată și bine sudată să avem o decizie politică privind ridicarea granițelor aeriene și maritime și posibilitatea emiterii de vize Schengen. Pentru prima dată avem un proces ireversibil. Vom continua să lucrăm atât la nivel politic, cât și tehnic, prin intermediul ministerelor de resort pentru ca anul acesta să încheiem definitiv acest proces.”

El afirmă că România este egală în Europa, iar economia noastră trebuie să beneficieze pe deplin de statutul de membru Schengen. Austria a confirmat, sâmbătă, acordul privind România și Bulgaria, după numeroase blocaje în trecut.


Priorități pentru 2024

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Acord politic pentru Schengen ( 28 Decembrie 2023 )

    Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că eliminarea controalelor la granițele aeriene și maritime pentru România se va produce în martie 2024, anunțând astfel o veste așteptată de 13 ani. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2