Date companie
 
 
 
 

ALDE și-a ales noua conducere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Octombrie 2022
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Congres ALDE
 

ALDE se reorganizează și vrea să ocupe din nou un loc important pe scena politicii românești. Formațiunea și-a votat noua conducere și programul politic la Congresul Ordinar care a avut loc la Sala Sporturilor Concordia din Chiajna, județul Ilfov. Varujan Vosganian, Mircea Minea și Mohammad Murad au fost votați în funcțiile de copreședinți ai partidului. Fiecare și-a prezentat noile priorități.

MIRCEA MINEA, copreședinte ALDE

"Prioritățile noastre sunt prioritățile sociale ale populației, a societății și vom veni cu măsuri constructive. Câteva dintre aceste? Păi măsurile sunt facturile de energie, susținem mărirea pensiilor la cetățean și sper că atâta timp cât suntem în opoziția mică, să o numesc așa, venim cu simple și la obiect măsuri."

VARUJAN VOSGANIAN, copreședinte ALDE

"Proiectul ALDE poate să continue, aici noi stabilim un proiect pe termen scurt până în primăvara viitoare care va însemna readucerea ALDE în atenția opinei publice, refacerea rândurilor și atragerea de noi simpatizanți. Cred că prioritățile noastre sunt în primul rând în plan intern să putem depăși această criză energetică într-o modalitate care să aplice constituția care spune că resursele naționale se folosesc în interes național și am prezentat deja o formulă prin care noi ne-am putea reîntoarce la preturi aproximativ egale cu cele din 2019, dacă știm cum să ne pledăm cauza în fața colegilor din Uniunea Europeană."

MOHAMMAD MURAD, copreședinte ALDE

"ALDE vine cu multe soluții în special pe zona economică și nu numai și pe educație și pe sănătate și sper că de acum încolo România să aibă proiecte care să poată să fie realizabile nu numai ca proiecte politice, ci ca proiecte de la cele mai mici proiecte până la proiecte de anvengură regionale. ALDE este un partid care are resurse naturale suficiente, are oameni pregătiți, oameni cu experiență în special pe mediul de afaceri și chiar în zona politică și culturală."

Vicepreședintele formațiunii, Raluca Roșca, subliniază nevoia unui tratament egal în Uniunea Europeană.

RALUCA ROȘCA, vicepreședinte ALDE

"Toți cetățenii români, antreprenorii din România, producătorii români, comercianții să se bucure de identificarea unor soluții ale problemelor cu care s-au confruntat în ultimii ani, cu care se confruntă și cu care probabil se vor mai confrunta în viitorul apropiat, astfel încât la încheierea acestei perioade de criză pe care o traversăm cu toții, fiecare român, fiecare antreprenor, fiecare cetățean al României să se bucure de un trai decent și să aibă încrederea într-un viitor european și tratament egal cu toți cetățenii din UE."

ALDE mai propune ca majorarea salariilor și pensiilor să fie corelată cu evoluția inflației și subliniază necesitatea stimulării investițiilor în România.


ALDE și-a ales noua conducere

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2