Date companie
 
 
 
 

Alegerea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, sub semnul întrebării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2020
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, parlament, pnl, vot, consiliul, revocare, legislativ, zegrean, iordache, usr, birchall, nelegal
 

Reacții virulente, pe scena politică, după ce Florin Iordache a fost votat în Parlament pentru a prelua șefia Consiliului Legislativ! Iordache a fost acceptat cu 185 de voturi pentru și 43 împotrivă, pe când contracandidatul său, Augustin Zegrean, a primit 41 de voturi favorabile și 187 impotriva. Rezultatul votului a pus pe jar relația PNL-USR. Reprezentanții celor două formațiuni s-au acuzat reciproc de favorizarea lui Iordache. Liberalii acuză USR că a făcut blat cu PSD la votul pentru alegerea șefului Consiliului Legislativ. USR respinge, însă, vehement acuzația și dă vina pe acuzatori. Fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall, a comentat pe pagina sa de socializare că alegerea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ este o rușine și o comedie absurdă. Din postura sa de președinte al instituției, poate pune în dificultate sau chiar poate bloca activitatea oricărui guvern și parlament, susține Birchall. La rândul lui, Augustin Zegrean a precizat că votul pentru Legea de organizare și funcționare a Consiliului Legislativ prevede că alegerea președintelui se face cu majoritatea senatorilor și deputaților, nu prin majoritate simplă. Florin Iordache a fost ales cu majoritatea voturilor parlamentarilor prezenți, adică 260, din 465. Prin urmare, alegerea acestuia în urma votului de marți nu este legală.

MONICA APOSTOL, reporter "Consiliul Legislativ și-a început efectiv activitatea pe 1 aprilie 1996 și are un rol extrem de important pentru cadrul legal din România. Este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care are sarcina de a aviza proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării întregii legislații și de a ține evidența oficială a legislației românești."

Liderul USR, Dan Barna, a precizat într-o postare pe rețeaua de socializare că formațiunea sa va sesiza Curtea Constituțională, întrucât câștigătorul nu a întrunit numărul de voturi cerut de lege. Parlamentul se poate reuni, însă, pentru revocarea lui Florin Iordache, deoarece legea permite acest lucru. Autorul ordonanței 13, Florin Iordache, ales, marți, în fruntea Consiliului Legislativ, a fost propus și susținut de PSD și validat de camerele reunite ale Parlamentului. Episodul "Altă întrebare?" din C.V.-ul lui Iordache atunci când, în calitate de ministru al Justiției în guvernul Grindeanu, anunța adoptarea hulitei ordonanțe 13, pare să fi fost uitat complet de parlamentarii care l-au votat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

  Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

 • Ludovic Orban nu exclude o candidatură la președinția României ( 22 Mai 2021 )

  Ludovic Orban se gândește la fotoliul de la Cotroceni! Președintele PNL a declarat că nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României.

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2