Date companie
 
 
 
 

Amendamentele lui Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, pensii, lege
 

Victor Ponta vrea ca legea care prevede majorări de pensii să intre în vigoare anul viitor, nu în 2021! Liderul Pro România a anunțat că va propune ca timp de un an partidele să nu mai primească subvenții de la bugetul de stat, iar banii să meargă la bugetul de pensii, el prezentând și o listă a sumelor primite de partide de la buget.

VICTOR PONTA, președinte Pro România

"Vom face un amendament ca un an de zile sa nu se platească aceste subvenții. Ioana Petrescu mi-a spus că toți beneficiarii de pensie minimă de 540 de lei pot primi pensie dublă. Sunt 300.000 de beneficiari cărora le putem dubla pensiile doar dacă un an de zile nu mai primesc partidele politice aceste subvenții, Cred că un an de zile de solidaritate a PSD și PNL cu pensionarii din Romînia ar fi un gest apreciat."

El a prezentat lista furnizată de Autoritatea Electorală Permanentă cu subvențiile primite de partide în luna septembrie, listă conform căreia PSD a primit peste 35 de milioane de lei iar PNL - 16 milioane de lei. In octombrie PSD a primit 12 milioane de lei, iar PNL 5,5.

VICTOR PONTA, președinte Pro România

"În loc să finanțăm la procent din PIB sănătatea sau educatia, finanțăm la procent din PIB partidele politice."

Victor Ponta a apreciat că asemenea sume din bani publici pentru un partid reprezintă foarte mult.

VICTOR PONTA, președinte Pro România

"E categoric exagerat și e categoric o sfidare la adresa oamenilor.”

Ponta a anunțat că proiectul Legii Pensiilor, care a trecut de Senat și va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, a „uitat” să includă și persoanele cu dizabilități, el spunând că patru amendamente au fost depuse în acest sens și că partidul pe care îl conduce susține aceste amendamente.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Legea pensiilor, respinsă la Senat ( 19 Iunie 2019 )

  Legea pensiilor, respinsă de Senat, ca primă cameră sesizată! Actul normativ, o prioritate a Partidului Social Democrat, a obținut cu un vot mai puțin, față de cât avea nevoie pentru a trece de Senat.

 • Autorizațiile de mediu, valabile cu viză anuală ( 16 Iunie 2019 )

  Valabilitatea autorizațiilor de mediu ar putea fi limitată la un an, după care ar fi necesară o nouă viză. Cel puțin așa prevede un proiect de lege inițiat de parlamentarii ALDE, care au depus, deja, documentul la Senat. Astfel, potrivit...

 • Inspecția tehnică periodică a mașinilor, în spațiul UE și Republica Moldova ( 8 Iunie 2019 )

  Veste bună pentru șoferi! Potrivit proiectului de lege inițiat de senatorii PSD, Tit-Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae, românii ar putea face inspecția tehnică periodică a mașinilor oriunde în Uniunea Europeană și în Republica Moldova.

 • Propunere de modificare a legii asigurărilor obligatorii de locuințe ( 20 Mai 2019 )

  Legea asigurărilor obligatorii de locuințe va fi modificată! Asigărătorii urmează să acopere, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren și inundații, și riscul de furtuni, potrivit reprezentanților Autoritatății de Supraveghere Financiară.

 • Infractorii sexuali, înscriși în registrul M.A.I. ( 16 Mai 2019 )

  Toate faptele penale de natură sexuală, indiferent de gravitatea lor, se vor înscrie într-un registru gestionat de Ministerul Afacerilor Interne. Informațiile vor putea fi accesate de un potențial angajator și de Poliție.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2