Date companie
 
 
 
 

Amendamentele lui Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, pensii, lege
 

Victor Ponta vrea ca legea care prevede majorări de pensii să intre în vigoare anul viitor, nu în 2021! Liderul Pro România a anunțat că va propune ca timp de un an partidele să nu mai primească subvenții de la bugetul de stat, iar banii să meargă la bugetul de pensii, el prezentând și o listă a sumelor primite de partide de la buget.

VICTOR PONTA, președinte Pro România

"Vom face un amendament ca un an de zile sa nu se platească aceste subvenții. Ioana Petrescu mi-a spus că toți beneficiarii de pensie minimă de 540 de lei pot primi pensie dublă. Sunt 300.000 de beneficiari cărora le putem dubla pensiile doar dacă un an de zile nu mai primesc partidele politice aceste subvenții, Cred că un an de zile de solidaritate a PSD și PNL cu pensionarii din Romînia ar fi un gest apreciat."

El a prezentat lista furnizată de Autoritatea Electorală Permanentă cu subvențiile primite de partide în luna septembrie, listă conform căreia PSD a primit peste 35 de milioane de lei iar PNL - 16 milioane de lei. In octombrie PSD a primit 12 milioane de lei, iar PNL 5,5.

VICTOR PONTA, președinte Pro România

"În loc să finanțăm la procent din PIB sănătatea sau educatia, finanțăm la procent din PIB partidele politice."

Victor Ponta a apreciat că asemenea sume din bani publici pentru un partid reprezintă foarte mult.

VICTOR PONTA, președinte Pro România

"E categoric exagerat și e categoric o sfidare la adresa oamenilor.”

Ponta a anunțat că proiectul Legii Pensiilor, care a trecut de Senat și va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, a „uitat” să includă și persoanele cu dizabilități, el spunând că patru amendamente au fost depuse în acest sens și că partidul pe care îl conduce susține aceste amendamente.


Amendamentele lui Ponta

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Dăncilă și Toader vor face o analiză a legii recursului compensatoriu ( 20 Ianuarie 2019 )

  Ministrul Justiției ia atitudine în privința legii recursului compensatoriu! Tudorel Toader se întâlnește mâine, cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a-i prezenta o analiză privind efectele legii, dar și propunerile sale pentru remedierea situației.

 • Legea recursului compensatoriu, motiv de dispută ( 16 Ianuarie 2019 )

  Legea recursului compensatoriu, motiv de dispută intensă la nivelul înalților demnitari ai statului! Premierul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a dezbate problema legii recursului compensatoriu.

 • Ordonanța privind ”taxa pe lăcomie”, publicată în Monitorul Oficial ( 29 Decembrie 2018 )

  Ordonanța de urgență privind noile măsuri fiscale a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial. Noile măsuri vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2019. Astfel, prețurile gazelor naturale și energiei electrice vor fi plafonate...

 • OUG privind noile măsuri fiscale, adoptată de Guvernul Dăncilă ( 22 Decembrie 2018 )

  Guvernul Dăncilă a adoptat, aseară, ordonanța de urgență care prevede suprataxarea activelor bancare, plafonarea prețului gazelor și energiei electrice și modificarea Pilonul II de pensii. Astfel, documentul prevede ca băncile...

 • Val de reacții critice, în urma anunțului privind noile măsuri fiscale ( 20 Decembrie 2018 )

  Val de reacții în mediul de afaceri, după anunțul privind schimbările majore din domeniul econoico-financiar. Mai întâi, anunțul a provocat un adevărat taifun la Bursa de Valori București. Culmea, miercuri, acțiunile...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 21 Ian. 2019

1 EUR = 4.7081 RON
0.0106
1 USD = 4.1377 RON
0.0185
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2