Date companie
 
 
 
 

Anticipatele, localele și alocațiile, mărul discordiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Ianuarie 2020
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, locale, anticipate
 

Social-democrații ies la atac! Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat după ședința Comitetului Executiv al PSD, că va scrie oficialilor europeni despre intenția Guvernului de a modifica legile electorale. Potrivit lui Ciolacu, scrisorile vor viza atât modalitatea de adoptare a acestor modificări, cât și faptul că acestea sunt luate cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor electorale. Liderul PSD se referea la posibilitatea alegerii primarilor în două tururi. Nu este singura necunoscută de pe scena politică din acest an, posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate fiind și ea tot mai des vehiculată.

TORA APETRII, reporter
"Subiectul alegerilor anticipate este discutat încă de anul trecut, după moțiunea de cenzură. În timp ce liderii liberali și președintele Klaus Iohannis spun că vor anticipate pentru că nu se poate guverna cu o minoritate în Parlament, social-democrații, prin vocea Gabrielei Firea au susținut astăzi că motivul real al alegerilor anticipate este acela că PNL nu vrea majorarea punctului de pensie și a salariilor."

Un alt măr al discordiei îl reprezintă majorarea alocațiilor pentru copii. După ce Parlamentul a votat dublarea alocațiilor și astăzi președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca alocația să ajungă la 300 de lei pentru copii, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap, acum mingea este în terenul Executivului. Șeful Guvernului, Ludovic Orban, a declarat săptămâna trecută, că o posibilă soluție, dat fiind că nu sunt bani pentru aceste majorări, este prorograrea termenului de intrare în vigoare a legii până când vor exista resurse.


Anticipatele, localele și alocațiile, mărul discordiei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2