Date companie
 
 
 
 

Atacuri dure între Băsescu, Ponta și Tăriceanu, pe tema suspendării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Septembrie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, suspendare, ponta, senat, ironii, tariceanu, debasificare, depontizare
 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu reacționează la declarațiile făcute de președintele Traian Băsescu, luni seară, în urma inițierii demersului de suspendare! După ce șeful statului l-a îndemnat să studieze Constituția, pentru a nu se mai face de râs, Tăriceanu îi răspunde președintelui, printr-o recomandare: să citească mai bine comunicatul, susținând că vorbea de preajma zilei de 23 septembrie pentru programarea votului în Parlament privind suspendarea.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Traian Băsescu nu știe să se poarte decât ca un mitocan, vorbește mitocănește, jignește adversarii, nu e nimic nou. Am să vă rog să luați comunicatul și, acolo, o să observați următorul lucru, am spus așa: propun ca Parlamentul să ia decizia suspendării în preaja zilei de 23 septembrie, deci cu o o anumită marjă. Deci, domnul Băsescu, ori citește el mai bine, ori îi pune pe cei de la președinție să îl informeze mai bine."

Reacția dură a șefului Senatului a fost alimentată și de ironia acidă a președintelui, la adresa sa.
Traian Băsescu, președintele României

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Nu poate planifica votul pe 23 septembrie și referendumul pe 2. Președintele poate fi suspendat pe o perioadă de maxim 30 de zile. Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu ”inimă zburdalnică” să citească Constituția ca să nu se mai facă de râs."

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "El vrea să răspundă cu o ironie, nu i-o întorc. Am scris negru pe alb că propun ca suspendarea președintelui să fie făcută de Parlament în preajma zilei de 23 septembrie. În preajma zilei!"

Nici premierul Victor Ponta nu a scăpat de tirul președintelui. El a fost criticat pentru declarațiile sale de zilele trecute când vorbea despre debăsificarea României.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Probabil prin debăsificare înțelege faptul că a început să funcționeze justiția. Probabil înțelege trecerea rapidă prin criză și revenire la creștere economică. N-aș vrea să ajungem la concluzia că trebuie depontizare."

Traian Băsescu nu a scăpat ocazia de a-l ironiza pe Victor Ponta referitor la provocarea de a enumera 10 cărți preferate.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Și citesc lucrarea de doctorat, de la 1 la 10, și nu reușesc să găsesc pagini neplagiate."

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus, vineri seară, începerea procedurii de suspendare și demitere a președintelui Traian Băsescu, înaintând și un calendar: suspendarea, în preajma datei de 23 septembrie, și referendum de demitere, în 2 noiembrie, acceași zi cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Tăriceanu cere suspendarea lui Băsesu pentru două presupuse încălcări ale Constituției: implicarea în campania electorală a Partidului Mișcarea Popularea, intervenția directă la președintele Comisiei Europene în procesul de negociere în cazul postului de comisar european din partea României și raporturi instituționale în forme necivilizate. Luni, șeful Senatului a făcut public un comunicat în care cerea sprijinul clasei politice și al tuturor românilor, în scopul suspendării și demiterii șefului statului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2