Date companie
 
 
 
 

Atentie la hainele din import!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : haine import, haine cancerigene
 

Cele mai multe haine de pe piat,a autohtona, venite din alte tari, cont,in substant,e cancerigene. Avertismentul vine de la fosta sefa a Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei, Maria Grapini, care spune ca îmbracamintea din import este contrafacuta.

MARIA GRAPINI, fost presedinte Fed. Patronala a Textilelor: "Nefericirea este ca aceste produse de import, ca sunt haine de copii, de adulþi, majoritatea lor se importa datorita preþurilor, din Asia, China, Vietnam, India, se importa totul nesupravegheat. Nu este un efect imediat, însa poate sa apara de la o alergie pâna la un efect în timp, daunator, aºa sunt numite, substanþe cancerigene."

MARICICA POPOIU, patron firma de confectii "Producatorul de materii prime, eventual, ar sti treaba asta, dar nu cred ca, daca ar fi o astfel de situatie, el ar putea sa spuna acest lucru, pentru ca si-ar pierde piata de sub control."

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului s-a sesizat de faptul ca majoritatea obiectelor de vestimentatie importate nu respecta normele de fabicatie.

CONSTANTIN CERBULESCU, presedinte ANPC "Pe eticheta produsului se spunea ca pe o bluza sau un produs textil suta la suta bumbac, de fapt nu continea decât 40% bumbac."

Potrivit Newsin, in prima jumatate a acestui an au fost verificati aproape o mie de producatori si comercianti de confectii si textile. 92 la suta din totalul lor au fost sanctionati intrucat nu respectau macar normele de etichetare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2