Date companie
 
 
 
 

AUR, un istoric scurt, dar controversat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2020
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, aur, formatiune, simion, lulea, tirziu, sosoaca
 

Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat. Înființată în septembrie 2019, de Marius Dorin Lulea, Sorin Lulea si Cosmin-Teodor Iosub, formațiunea este condusă de George Simion, în vârstă de 34 de ani, care figura ca angajat al firmei lui Dorin Lulea. Cunoscut ca militant pentru unirea Basarabiei cu România, acesta are o strânsă legătură cu fenomenul ultraș contribuind la apariția grupărilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care reunesc suporteri ai echipei naționale a României. Simion a candidat, anul trecut, ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”, însă fără succes.

MONICA APOSTOL, reporter „După eșecul de la europarlamentare, George Simion a lansat noul partid, AUR, cu un program politic bazat pe patru „piloni”: familia tradițională, natiunea, credința crestină și libertatea. Programul politic al AUR arată că are o viziune spiritualistă, în opozitie cu materialismului vulgar. În campania electorală, Simion s-a prezentat drept cel care conduce „cea mai mare mișcare anti-sistem”.

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie, 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi co-președinți: ultrașul George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu. Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de inițiativă „România pentru Familie”, absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie. Potrivit statutului, AUR își propune să realizeze unitatea românilor de pretutindeni „pentru însăși existența noastră ca neam”. După publicarea primelor rezultate de la alegeri, la sediul partidului AUR au apărut ultrașii, care au aprins torțe după ce George Simion și-a terminat discursul împotriva actualei clase politice. “Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică pentru că suntem deja o alianță”, a declarat Simion. Membrii sau simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor s-au remarcat, în special în ultima perioadă, printr-o prezență extrem de vocală în zona social media. Printre cei mai vocali se evidențiază Diana Iovanovici-Șoșoacă, viitor senator AUR de Iași. Intervențiile ei de tip populist-extremist în cazul pelerinajelor de la Sf. Parascheva și de la Peștera Sf. Andrei, au fost marcate de sfidare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului și de provocări la adresa Guvernului și Președinției. După consemnarea rezultatului spectaculos de la alegerile parlamentare, între George Simion și liderii UDMR s-a iscat o dispută în care fiecare parte susține că cealaltă nu are ce să caute în Parlament.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2