Date companie
 
 
 
 

Blaga, noul sef la Senat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : opozitie, putere, senat, vasile blaga
 

Noul presedinte al Senatului, Vasile Blaga, s-a declarat onorat de votul colegilor din coaliție pentru funcția prin care a ajuns al doilea om în stat. Democrat-liberalul i-a luat locul lui Mircea Geoană și, astfel, Puterea deține toate posturile importante din stat.

AMBIANȚĂ vot: "Vasile Blaga 69 pt, 63 contra (...) E declarat presedinte al Senatului (...) domnul senator Blaga Vasile."

VASILE BLAGA, președintele Senatului: "Am convingerea că împreuna vom reusi sa recuperam restanțele din procesul de legiferare și să normalizăm relatiile dintre noi."

Contracandidat i-a fost social-democratul Titus Corlățean.

TITUS CORLĂȚEAN, șeful Comisiei pt. politică externă din Senat: "Grupul nostru va ataca la CCR aceasta decizie care incalca dreptul PSD de a avea sefia Senatului."

Candidatura lui Blaga nu a fost lipsita de emotii. Si asta pentru că UDMR nu a renuntat prea usor la ideea de avea propriul candidat. PDL a fost nevoit sa le ofere maghiarilor șefia Secretariatului General al Guvernului.

KELEMEN HUNOR, președintele UDMR: "Aceasta e treaba noastra interna. Nume? Nu am discutat, vom discuta in urmatoarele zile."

EMIL BOC, premierul României: ''PDL nu guverneaza singur, si nu discuta doar cu UDMR, ci si cu UNPR si minoritatile, iar produsul intelegerii de azi e produsul intel cu toate partidele
din coalitie."

La rândul său, fostul lider al Senatului i-a urat succes celui care i-a preluat functia. N-au lipsit scuzele...

MIRCEA GEOANĂ, fostul președinte al Senatului: ''Poate am fost nedrept fata de unii colegi, poate am abuzat cateodata, daca am suparat pe cineva, daca am jignit pe cineva, a fost fara intentie, a fost un exces de zel sau de politică."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2