Date companie
 
 
 
 

Blaga si Corlatean au fost lansati in cursa pentru sefia Senatului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Noiembrie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, guvern, opozitia, udmr, blaga, senat, general, sefia, coalitia, puterea, corlatean, secretar
 

Lupta pentru șefia Senatului se dă între Vasile Blaga și Titus Corlățean. Democrat-liberalul este alegerea Puterii, după ce partidele din coaliție au ajuns la un compromis. Liderii UDMR au renunțat să-și desemneze un candidat, după ce au solicitat funcții în stat pentru a-l sustine pe candidatul PDL. Potrivit liderului Uniunii, UDMR va primi postul de Secretar General al Guvernului, în locul Danielei Andreescu, revocată din funcție. Secretarul general adjunct al Guvernului, Ștefan Gati, este numele propus de maghiari. Până la urmă, si ceilalti parteneri din arcul guvernamental, UNPR și minoritățile, au fost de acord cu un candidat unic, în persoana fostului ministru de Interne, Vasile Blaga.

TRAIAN IGAȘ, ministrul Administrației și Internelor "E un candidat cu mare forta si cred ca face fata fara niciun fel de probleme."

EMIL BOC, premierul României "Coalitia va avea un singur candidat. Coalitia va avea presedintia Senatului."

ELENA UDREA, ministrul Dezvoltarii Regionale și Turismului "-Cum au fost convinsi cei de la UDMR? -PDL e cel mai mare partid de la guvernare, cu cel mai mare numar de senatori. -Au cerut vreun minister? -Deocamdata nu!"

Opoziția merge pe mâna lui Titus Corlățean pentru funcția de președinte la Senat. Șeful Comisiei de politică externă a Camerei superioare a fost mereu favoritul USL pentru înlocuirea lui Mircea Geoană. După ce fostul lider al social-democraților a fost exclus din partid si revocat de la șefia Senatului, funcția sa a fost preluată, provizoriu, de vicepreședintele Petru Filip, de la PDL.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2