Date companie
 
 
 
 

Budapesta nu se amesteca în problema autonomiei Tinutului Secuiesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : guvernul, scoala, premier, Ungaria, autonomia, vara, orban, tusnad, tinutul, secuiesc
 

Guvernul Ungariei tempereazã spiritele în Tinutul Secuiesc. Încã nu a venit momentul ca Budapesta sã intervinã în problema autonomiei pentru maghiarii din România. Cel putin asa a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent in weekend la Scoala de Varã de la Bãile Tusnad. Seful guvernului ungar îi rãspunde astfel presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care ceruse Budapestei sã sprijine autonomia teritorialã a secuilor.

VIKTOR ORBAN, premierul Ungariei "Încã nu a venit momentul ca Guvernul Ungariei sã intervinã în aceastã problemã. Acest moment ar putea urma, dar cred cã acum, comunitãtile maghiare de aici trebuie sã aibã, în primul rând, o atitudine clarã, pe care sã o facã cunoscutã si Guvernului României."

De la aceeasi tribunã, un înalt oficial maghiar a declarat cã s-au început pregãtirile pentru o vizitã a presedintelui Traian Bãsescu la Budapesta. Acesta si-a exprimat regretul cã Bãsescu nu a mai venit la Bãile Tusnad, cum s-a întâmplat anul trecut. Atunci, presedintele a mers la scoala de varã, unde a fost întâmpinat de Csibi Barna, cu o pancartã pe care scria: domnule presedinte, pasaportul. Ca în fiecare an, unul dintre cei mai aplaudati vorbitori de la Scoala de Varã de la Bãile Tusnad a fost europarlamentarul Laszlo Tokes. El a vorbit mult mai transant despre autonomie.

LASZLO TOKES, presedinte, C.N.M.T. "Dacã am pierdut deja pãmânt, cerem drepturi în ceea ce priveste teritoriul. Cerem toate formele de autonomie, în Ardeal, în Tinutul Secuiesc si în Partium."

La Scoala de varã de la Bãile Tusnad aparticipat, anul acesta, peste zece mii de persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 • Școala online, misiune grea ( 2 Noiembrie 2020 )

  Școala online, misiune grea în vremea pandemiei, pentru elevi, părinți și profesori. În prezent, peste jumătate din școlile și grădinițele din România se află în scenariile roșu și galben. Un milion de copii fac școala exclusiv online, ceea ce înseamnă griji în plus și pentru părinți, avertizează Ramona Ioana Bruynseels, candidat PPUSL la Senat, dar și mamă a două fetițe.

 • Atac dur al liderului PNL, Ludovic Orban, la adresa PSD ( 20 Octombrie 2020 )

  Nou atac al liderului PNL Ludovic Orban la adresa PSD. Premierul sustine că Partidul Social Democrat trebuie inlaturat de la putere.

 • Anul școlar nu este compromis din cauza coronavirusului, susține premierul Ludovic Orban ( 2 Octombrie 2020 )

  Anul școlar actual nu are cum să fie compromis, pentru că abia a început și au fost luate decizii în acest sens, a declarat, astăzi, premierul Ludovic Orban, aflat la Ministerul Educației. Premierul a fost însoțit de vicepremierul...

 • Reacțiile șefilor de partide, după scrutinul de duminică ( 28 Septembrie 2020 )

  Urmează o analiză serioasă în PSD, după rezultatele înregistrate la alegerile locale! Așa a afirmat președintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, imediat după anunțarea exit poll-urilor. Liderul PSD

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2