Date companie
 
 
 
 

Budapesta nu se amesteca în problema autonomiei Tinutului Secuiesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : guvernul, scoala, premier, Ungaria, autonomia, vara, orban, tusnad, tinutul, secuiesc
 

Guvernul Ungariei tempereazã spiritele în Tinutul Secuiesc. Încã nu a venit momentul ca Budapesta sã intervinã în problema autonomiei pentru maghiarii din România. Cel putin asa a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent in weekend la Scoala de Varã de la Bãile Tusnad. Seful guvernului ungar îi rãspunde astfel presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care ceruse Budapestei sã sprijine autonomia teritorialã a secuilor.

VIKTOR ORBAN, premierul Ungariei "Încã nu a venit momentul ca Guvernul Ungariei sã intervinã în aceastã problemã. Acest moment ar putea urma, dar cred cã acum, comunitãtile maghiare de aici trebuie sã aibã, în primul rând, o atitudine clarã, pe care sã o facã cunoscutã si Guvernului României."

De la aceeasi tribunã, un înalt oficial maghiar a declarat cã s-au început pregãtirile pentru o vizitã a presedintelui Traian Bãsescu la Budapesta. Acesta si-a exprimat regretul cã Bãsescu nu a mai venit la Bãile Tusnad, cum s-a întâmplat anul trecut. Atunci, presedintele a mers la scoala de varã, unde a fost întâmpinat de Csibi Barna, cu o pancartã pe care scria: domnule presedinte, pasaportul. Ca în fiecare an, unul dintre cei mai aplaudati vorbitori de la Scoala de Varã de la Bãile Tusnad a fost europarlamentarul Laszlo Tokes. El a vorbit mult mai transant despre autonomie.

LASZLO TOKES, presedinte, C.N.M.T. "Dacã am pierdut deja pãmânt, cerem drepturi în ceea ce priveste teritoriul. Cerem toate formele de autonomie, în Ardeal, în Tinutul Secuiesc si în Partium."

La Scoala de varã de la Bãile Tusnad aparticipat, anul acesta, peste zece mii de persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2