Date companie
 
 
 
 

Bugetul pe 2011, pe ultima sută de metri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : guvern, legea bugetului, Ministrul de Finante, bugetul 2011
 

Bugetul pe 2011 a intrat în linie dreaptă! Guvernul a aprobat forma finalã a proiectului Legii bugetului de stat si a bugetului asigurãrilor sociale de stat pentru anul viitor. Cele doua proiecte vor fi trimise Parlamentului pentru dezbatere si aprobare. Ministrii cabinetului Boc sunt optimisti si spun ca 2011 ar putea fi anul revenirii din criza. Executivul prognozeazã o crestere economicã de 1,5 la sută.

GHEORGHE IALOMITIANU - ministru de Finante: "În ciuda faptului cã multe voci spun cã Guvernul Boc nu are viziune, putem sã spunem cã fatã de 2009, 2010, în 2011 avem o crestere economicã de 1,5%, lucru validat si de organismele internationale. Veniturile sunt asigurate pentru plata salariilor, pensiilor, dar si pentru investitii."

Prin urmare, nu vor mai fi necesare alte măsuri de austeritate în 2011, spune și vicepreședintele PD-L, Gheorghe Flutur.

GHEORGHE FLUTUR - vicepresedinte PD-L: "Banii pentru cofinanțarea proiectelor europene sunt prioritari, pentru cã dorim sã accelerãm procesul de absorbtie. (…) Măsurile de austeritate sperãm sã fie încheiate în 2010 și sã nu mai fie nevoie în 2011 sã luãm alte mãsuri de austeritate."

Printre prioritățile prevăzute de Legea bugetului se numără cofinanțarea proiectelor europene, mai mulți bani pentru investițiile în infrastructură, scăderea ratei șomajului și stabilizarea cursului euro-leu. Proiectul prevede o reducere a deficitului bugetar de la 6,8 la 4,4 la sută.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2