Date companie
 
 
 
 

C.C.R. a invalidat referendumul, iar Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 August 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, cotroceni, decizie, judecatori, curtea, constitutionala, referendum, invalidat
 

La o lună și jumătate de la suspendarea lui Traian Băsescu și după mai bine de trei săptămâni de la referendum, Curtea Constituțională a decis: consultarea populară s-a desfășurat corect, dar nu a fost întrunit cvorumul! In consecință, Băsescu se întoarce la Cotroceni, pentru că la referendum n-au participat jumătate plus unu dintre românii înscriși pe listele electorale permanente. Mai exact, magistrații au confirmat datele Biroului Electoral Central, potrivit cărora, din totalul celor aproape 18 milioane 300 de mii de votanți, doar 46,24 la sută s-au prezentat la urne pe 29 iulie. Decizia judecătorilor, luată cu 6 voturi ''pentru'' și 3 ''împotrivă'', este definitivă și general obligatorie. Inainte de ședința C.C.R., președintele Curții s-a abținut de la pronosticuri, în timp ce judecătorul Tudorel Toader n-a respins posibilitatea unei noi amânări a deciziei.

TUDOREL TOADER, judecător C.C.R. "- Ati vazut cifrele? - De la Guvern? Ma rog, acum intru in poseria lor. Haideți lăsați sa luam decizia si dupa aceea presedintele va da declarații. - Se mai poate amâna astăzi ceva? - E posibil."

AUGUSTIN ZEGREAN, președintele C.C.R. "Pentru asta venim la serviciu in fiecare zi, ca sa da dam decizii. O sa vedeti la sfarsitul sedintei. Vreti sa va spun acum decizia? Chiar ce ma intrebati acum, nu se poate, nu pot sa va spun asa ceva. Ati dori asa si eu am foarte multe intrebari."

Potrivit Curții, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Crin Antonescu își va încheia interimatul la Cotroceni, iar Traian Băsescu își reia prerogativele de șef al statului. Judecătorii se vor reuni miercuri, la ora 10, pentru a citi în plen hotărârea privind referendumul, care va fi transmisă apoi Parlamentului. Potrivit liderului PDL, Vasile Blaga, Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților se vor întâlni în aceeași zi, iar plenul Legislativului se va reuni joi, pentru a lua act de hotărârea Curții Constituționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2