Date companie
 
 
 
 

C.Ex.N. al PSD, încheiat cu victoria lui Liviu Dragnea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : presedinte, psd, victorie, partid, dragnea, firea, cexn
 

Liviu Dragnea rămâne la cârma PSD! După aproape nouă ore de dezbateri intense în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, Dragnea a primit votul de încredere al fruntașilor partidului. 10 membri ai Comitetului Executiv Național au votat pentru plecarea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului, 39 au votat ca acesta să conducă în continuare Partidul Social Democrat, iar un membru s-a abținut. După terminarea ședinței, Liviu Dragnea a dorit să facă unele precizări cu privire la susținerea pe care a avut-o în această perioadă.

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD „Fără nicio excepție, toți colegii din județe mi-au cerut ca nu care cumva să renunț la funcția de președinte al partidului. Cu toate că demisia este un act unilateral”.

La rândul său, vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a dorit să aducă unele lămuriri cu privire la ce s-a discutat în timpul ședinței referitor la soarta ei.

GABRIELA FIREA, vicepreședinte PSD “S-a cerut excluderea mea din PSD de către domnul primar de la Sectorul 5, fapt care nu a fost supus dezbaterii și aprobării la intervenția domnului președinte Dragnea și a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, care nu au considerat necesar și oportun și potrivit, practic, să fie supus un astfel de punct privind excluderea mea la dezbatere și vot”.

După ce a trecut hopul, liderul PSD Liviu Dragnea a făcut și o trecere în revistă a motivelor prezentate în ședința CEx, pentru care ar fi trebuit să-și dea demisia, motive pe care le vede, însă, drept argumente pentru continuarea demersurilor politice și lupta cu statul paralel.

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD ”Unul dintre motive era că am deschis prea multe fronturi, cu Klaus Iohannis, un iubitor de PSD și un sprijinător al Guvernului PSD-ALDE, cu SRI, cu DNA, cu Ministerul Public, cu SPP și cu Rezist. Am spus că eu niciodată n-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a acestui sistem odios. Am spus la o întâlnire cu toți colegii mei, cu aceiași colegi, în biroul meu a doua zi după condamnare că atât cât voi mai fi în această funcție o să fac tot ce pot pentru a destructura, pentru a zdrobi acest sistem odios care distruge mii de vieți în România”.

Liviu Dragnea, a mai declarat dupa ședința CEx, că nu îl mai interesează ordonanța privind amnistia și grațierea, iar dacă Executivul vrea să o dea, este problema sa. ”Unii colegi din cei care mă criticau au ținut presiune luni de zile pentru a fi emisă această ordonanță. Premierul Dăncilă a rezistat", a mai precizat liderul PSD. Surse citate de G4Media au spus ca vicepremierul Paul Stănescu ar fi spus în CEx că, dacă Guvernul ar da ordonanța, Viorica Dăncilă riscă dosar penal. La începutul lunii septembrie, Gabriela Firea îl acuzase pe Liviu Dragnea ca foloseste gratierea si amnistia pe post de moneda de troc politic. La acel moment, liderul PSD dădea asigurări că amnistia se va da cu certitudine și spunea că Executivul trebuie să facă acest demers.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2