Date companie
 
 
 
 

Candidata ALDE la Primăria Sectorului 1, Amalia Nenovici, un om pentru oameni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2020
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : primaria, candidat, sector, alde, amalia, nenovici
 

Un om pentru oameni! Așa se descrie Amalia Nenovici, în vârstă de 31 de ani, candidata ALDE pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei! Tânără și entuziastă, candidata ALDE are o viziune amplă și complexă asupra lucrurilor care sunt de îmbunătățit sau schimbat în sector. A ales să se alăture partidului pentru că, spune Amalia, a găsit valori comune, precum loialitatea și dragostea pentru oameni și muncă. Locuiește chiar în acest sector și a putut, astfel, să observe toate problemele, pentru care vrea să găsească și soluții.

AMALIA NENOVICI, candidată ALDE, Primăria Sector 1 „Nu consider acest sector ca fiind un sector sigur pentru copil, pentru părinții care au copii, pe care trebuie să-i trimiți la școală. Parcurile nu sunt sigure. Parcurile sunt într-o stare degradantă. Nu toate, însă, majoritatea. Este un haos general. Iar, în epoca lui modernă, Sectorul 1 era numit Perla Coroanei.” 

Amalia Nenovici privește cu mâhnire prezentul sectorului și, pentru că este părinte, vrea un viitor mai bun pentru toți copiii, un viitor demn de secolul actual, așa cum spune și sloganul ei: „Sectorul 1 în secolul XXI”!

AMALIA NENOVICI, candidată ALDE, Primăria Sector 1 „În primul rând, digitalizarea. Suntem în secolul XXI și viața la cozi trebuie să rămână în trecut.”

Cele mai mari probleme ale sectorului sunt traficul, locurile de parcare și starea clădirilor, după cum spune reprezentanta ALDE.

AMALIA NENOVICI, candidată ALDE, Primăria Sector 1 „Din punctul de vedere al traficului, prima soluție la care m-am gândit ar fi lăsarea autovehiculelor acasă de către cei mai mulți dintre cetățeni, iar, pentrua cest lucru, trebuie să găsim alternative, cum ar fi bicicletele, cum ar fi trotinetele, cum ar fi un mijloc de transport în comun foarte bine pus la punct.” 

Candidata ALDE consideră că românii nu sunt educați în acest sens, însă, prin oferirea de mijloace de transport alternative, măcar parțial gratuite, dar și asigurarea de piste speciale, traficul ar putea deveni prietenos pentru bucureșteni.

AMALIA NENOVICI, candidată ALDE, Primăria Sector 1 „Locurile de parcare, pe lângă faptul că sunt parcări deja existente, deja făcute, din punctul meu de vedere sunt scumpe, sunt foarte scumpe. Nu își permite toată lumea să dea 10 lei pe o oră pentru o parcare. Raportând la ce? La salariul minim? Sau la o pensie? Poți să fii șofer, să te duci la primărie să depui ceva. Unde îți parchezi mașina?” 

Am mers alături de Amalia în Parcul Herăstrău, cel mai mare loc de relaxare și agrement din București, acolo unde obișnuiește să-și plimbe copilul, dar și pe cățelul Dexter. Ne-a arătat situația deplorabilă a aleilor, a băncilor și a coșurilor de gunoi, o situația care trebuie neapărat schimbată.

AMALIA NENOVICI, candidată ALDE, Primăria Sector 1 „Parcurile din Sectorul 1 și nu numai, din păcate, nu sunt o prioritate și este trist acest lucru, deoarece aici vin vârstnicii, aici vin oamenii să alerge, aici venim să ne plimbăm copiii sau animalele de companie și le vezi degradându-se pe zi ce trece.”

Din nepăsare și indolență, Bucureștiul a ajuns ce este astăzi, consideră Amalia. O altă problemă pe care a subliniat-o reprezentanta ALDE este educația. Elevii au nevoie de condiții optime, pentru a merge cu drag la școală. Totodată, Amalia Nenovici vorbește despre introducerea educației sexuale în școli, spunând că ea a avut foarte mare nevoie de un ghid, în condițiile în care și-a pierdut mama când doar avea 7 ani.

AMALIA NENOVICI, candidată ALDE, Primăria Sector 1 „Am fost un copil care a crescut fără mama, sunt fată, și mi-ar fi fost foarte util să aflu lucrurile acelea de la școală, exact așa cum înveți să coși, cum înveți să citești, cum înveți să desenezi. Trebuie să înveți ce se întâmplă cu tine, ce se întâmplă cu corpul tău, ce transformări intervin. Cred că și denumirea este greșită. Când spui „educație sexuală”, poate te duce cu gândul acolo unde probabil se duc foarte mulți cu gândul, astăzi. De fapt, vorbim de o oră de cunoaștere.” 

Reprezentanta ALDE spune că are alături consilieri de nădejde, pregătiți să ofere implicare și profesionalism în rezolvarea problemelor Sectorului 1. Amalia ne-a mărturisit că nu își dorește să facă politică, ci să fie alături de oameni și să îi ajute punctual, în funcție de nevoile lor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2