Date companie
 
 
 
 

Candidaturi pentru Cotroceni, pe ultima sută de metri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Septembrie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : udrea, ponta, vadim, hunor, macovei, candidaturi, zsolt, melescanu, tariceanu, BEC, branza, cernea, funar, iohannis, rotaru, amaritei
 

14 candidați se bat pentru prima funcție în stat, însă numai unul va ocupa scaunul de la Cotroceni! Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea și candidații independenți Monica Luisa Macovei și Călin Popescu Tăriceanu speră să ocupe râvnitul fotoliu prezidențial. Surpriza ultimelor zile a fost înscrierea în cursă a fostului șef al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu.

TEODOR MELEȘCANU, fost șef al Serviciului de Informații Externe "E un pas de maturitate, după o viață pe care am dedicat-o țării mele. Voi depune toate eforturile, ca România să revină într-o stare de normalitate prin legalitate."

În termenul legal și-au mai depus dosarul de candidatură, la la Biroul Electoral Central Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Szilagyi Zsolt, Corneliu Vadim Tudor, Constantin Rotaru, William Brânză, Mirel Mircea Amariței și candidatul independent Gheorghe Funar. Aflat pentru a cincea oară în cursa prezidențială, Corneliu Vadim Tudor recunoaște că nu mai are forța politică de altădată.

CORNELIU VADIM TUDOR, liderul Partidului România Mare "Îmi vând mașina să am bani de campanie. Păi, de unde să iau bani de campanie?"

Tot pe ultima sută de metri, a reușit să adune semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii și prezidențiabilul Partidului Ecologist.

WILLIAM BRÂNZĂ, liderul Partidului Ecologist Român "Nici nu credeam că suntem atât de mulți ecologiști în această țară. Am încrederea că încă putem lua puterea de la ei."

În lupta pentru Cotroceni a intrat și candidatul Alianței Socialiste.

CONSTANTIN ROTARU, președinte, Partidul Alternativa Socialistă "Avem 25 de ani de guvernare dușmănoasă la adresa poporului român, un parlament confuz."

Cu câteva ore înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor, a ajuns la sediul Biroului Electoral și Gheorghe Funar.

GHEORGHE FUNAR, candidat independent "N-aș vrea să credeți că sunt lipsit de modestie, dar, analizând pe ceilalți 13 candidați care s-au înscris înaintea mea, singura șansă a românilor pentru un trai mai bun este să voteze candidatul independent Gheorghe Funar."

La sediul BEC a venit și Remus Cernea. El nu s-a putut înscrie în cursa prezidențială, din cauză că nu a adunat numărul necesar de semnături.

REMUS CERNEA, activist român "Foarte mulți cetățeni s-ar fi bucurat la ideea că aș fi candidat. Din nefericire, nu o pot face de această dată, din cauza unei legi extrem de restrictive."

MARIAN MUHULEȚ, purtător de cuvânt, Biroul Electoral Central "La B.E.C. și-au înregistrat candidatura 14 candidați. B.E.C. s-a pronunțat pe 3 candidaturi până în acest moment, emițând decizii de acceptare a candidaturii pentru Ponta, Iohannis și Macovei."

Primul care și-a lansat candidatura la prezidențiale a fost premierul Victor Ponta, urmat de presedintele PNL, Klaus Iohannis, și de candidatul indepedent, Monica Macovei. Campania electorală începe la 3 octombrie, iar cele două tururi de scrutin au loc la 2 noiembrie, respectiv 16 noiembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2