Date companie
 
 
 
 

CCR a amanat pentru 6 octombrie verdictul privind legea pensiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : legea pensiilor, ccr
 

Curtea Constitutionala a hotarat sa amâne pentru miercurea viitoare verdictul in privinta sesizarilor de neconstitutionalitate referitoare la Legea pensiilor. Este vorba despre contestatiile PSD si PNL, depuse în urma adoptarii actului normativ în Camera Deputatilor.

"- Doamna judecator de ce s-a amânat dezbaterea? - Sa ne mai documentam. - Chiar atât de mult era de documentat, data trecuta o zi a fost de ajuns? - Da, da! E o lege foarte importanta, pe ambele."

ALEXANDRU ATHANASIU, fost ministru al Muncii: "La luarea acestei decizii de amânare a verdictului a cântarit mult faptul ca pentru prima data, Curtea Constitutionala se afla în situatia în a se exprima asupra cvorumului constitutional de vot privind o lege organica cum e Legea pensiilor!"

MARIANA CÂMPEANU, fost ministru al Muncii: "Nu stiu daca încurca sau nu, dar aceasta amânare e bazata pe faptul ca contestatiile pe care le-am facut la Curtea Constitutionala sunt bine documentate, e o problema serioasa si Curtea întotdeauna a amânat când a fost vorba de o problema foarte spinoasa."

Social-democratii si liberalii au reclamat la Curte votul fraudulos din 15 septembrie. PNL si PSD sustin ca Legea încalca dreptul de proprietate si dreptul la un trai decent. Opozitia nu este de acord nici cu egalizarea vârstei de pensionare si nici ca punctul de pensie sa fie mai mic de 45%. O alta prevedere a legii contestata este legata de vârsta de pensionare. Astfel, pâna în 2030, atât femeile cât si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani.

GHEORGHE CHIOARU, presedinte Federatia Nationala Omenia: "Sa nu fie impozitate pensiile, cele sub 10 milioane, pentru ca ar fi o crima, se va iesi din criza peste câtiva ani fara pensionari care vor muri. În ce priveste votul de azi al Curtii, sunt acolo 9 pensionari care au bani.(...) De trei ani am fost consultati, am spus ca nu dorim decât mentinerea punctului de pensie la 45%!"

Daca magistratii Curtii vor respinge saptamana viitoare sesizarile Opozitiei, legea va ajunge pe masa presedintelui Traian Basescu, pentru promulgare. PNL si PSD au anuntat ca vor începe procedura de suspendare a sefului statului, daca acesta va promulga actul normativ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • OUG privind starea de alertă, constituțională ( 13 Mai 2020 )

  Victorie a Guvernului, la Curtea Constituțională! Magistrații constituționali au decis, cu majoritate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind reglementarea regimului stării de alertă este constituțională.

 • Desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier, neconstituțională ( 24 Februarie 2020 )

  O nouă lovitură de teatru pe scena politică! Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis.

 • Protest sindical la CCR ( 4 Decembrie 2019 )

  Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

 • Noile propuneri de interimari, respinse de președintele Iohannis ( 4 Octombrie 2019 )

  Premierul Viorica Dăncilă nu se lasă intimidată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numiri de noi miniștri. Ea a pregătit noi propuneri de miniștrii interimari și le-a înaintat către Palatul Cotroceni.

 • Amânarea numirii miniștrilor, motiv de război între Dăncilă și Iohannis ( 7 Decembrie 2018 )

  Război total între Palatul Victoria și Palatul Cotroceni! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, astăzi, că Executivul a sesizat Curtea Constituțională, în scopul soluționării blocajului creat de președintele Klaus Iohannis prin amânarea numirii unor miniștri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2