Date companie
 
 
 
 

CCR a amanat pentru 6 octombrie verdictul privind legea pensiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : legea pensiilor, ccr
 

Curtea Constitutionala a hotarat sa amâne pentru miercurea viitoare verdictul in privinta sesizarilor de neconstitutionalitate referitoare la Legea pensiilor. Este vorba despre contestatiile PSD si PNL, depuse în urma adoptarii actului normativ în Camera Deputatilor.

"- Doamna judecator de ce s-a amânat dezbaterea? - Sa ne mai documentam. - Chiar atât de mult era de documentat, data trecuta o zi a fost de ajuns? - Da, da! E o lege foarte importanta, pe ambele."

ALEXANDRU ATHANASIU, fost ministru al Muncii: "La luarea acestei decizii de amânare a verdictului a cântarit mult faptul ca pentru prima data, Curtea Constitutionala se afla în situatia în a se exprima asupra cvorumului constitutional de vot privind o lege organica cum e Legea pensiilor!"

MARIANA CÂMPEANU, fost ministru al Muncii: "Nu stiu daca încurca sau nu, dar aceasta amânare e bazata pe faptul ca contestatiile pe care le-am facut la Curtea Constitutionala sunt bine documentate, e o problema serioasa si Curtea întotdeauna a amânat când a fost vorba de o problema foarte spinoasa."

Social-democratii si liberalii au reclamat la Curte votul fraudulos din 15 septembrie. PNL si PSD sustin ca Legea încalca dreptul de proprietate si dreptul la un trai decent. Opozitia nu este de acord nici cu egalizarea vârstei de pensionare si nici ca punctul de pensie sa fie mai mic de 45%. O alta prevedere a legii contestata este legata de vârsta de pensionare. Astfel, pâna în 2030, atât femeile cât si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani.

GHEORGHE CHIOARU, presedinte Federatia Nationala Omenia: "Sa nu fie impozitate pensiile, cele sub 10 milioane, pentru ca ar fi o crima, se va iesi din criza peste câtiva ani fara pensionari care vor muri. În ce priveste votul de azi al Curtii, sunt acolo 9 pensionari care au bani.(...) De trei ani am fost consultati, am spus ca nu dorim decât mentinerea punctului de pensie la 45%!"

Daca magistratii Curtii vor respinge saptamana viitoare sesizarile Opozitiei, legea va ajunge pe masa presedintelui Traian Basescu, pentru promulgare. PNL si PSD au anuntat ca vor începe procedura de suspendare a sefului statului, daca acesta va promulga actul normativ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tudorel Toader vrea să sesizeze CCR pe cazul Kovesi ( 18 Aprilie 2018 )

  Ministrul Justiției va sesiza luni Curtea Constituțională, în cazul refuzului președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Tudorel Toader a precizat că a vorbit deja...

 • Ministrul Justiției va cere demisia șefei DNA, susține Sorin Roșca Stănescu ( 12 Martie 2017 )

  Se clatină scaunul șefei Direcției Naționale Anticorupție! După ce CCR a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între DNA și Guvern și că ancheta procurorilor legată de adoptarea ordonanței de urgență 13 nu intra în competențele...

 • Sesizarea CCR privind ordonanța de modificare a legislației penale, analizată cu celeritate ( 4 Februarie 2017 )

  Magistrații constituționali nu zăbovesc! Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a declarat sambata, la Parlament, ca judecatorii constitutionali vor stabili "cu celeritate" un termen de gandire si de analiza privind sesizările pe Ordonanța de modificare a Codurilor penale.

 • Legea conversiei creditelor, atacată de Guvern la CCR ( 25 Octombrie 2016 )

  Conversia creditelor în franci elvețieni la cursul de la data acordării nu va intra în vigoare, înainte ca magistrații Curții Constituționale să verifice dacă actul normativ respectă sau nu Legea fundamentală. Guvernul a atacat la Curtea Constituțională proiectul de lege adoptat de Parlament, pentru...

 • Guvernul a sesizat din nou la CCR legea privind pensiile aleșilor locali ( 27 Iunie 2016 )

  Guvernul a sesizat din nou la Curtea Constituțională legea privind pensiile aleșilor locali, întrucât acestea riscă să afecteze sustenabilitatea sistemului public de pensii.. Anunțul a fost făcut de către premierul Dacian Cioloș, la postul public de radio. El a precizat că impactul bugetar al acestor pensii este de aproximativ 400 de milioande de lei pe an.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 20 Apr. 2018

1 EUR = 4.6606 RON
0.0027
1 USD = 3.7886 RON
0.0230
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2