Date companie
 
 
 
 

CCR va dezbate sesizarea PNL în privința Legii pensiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : traian basescu, legea pensiilor, ccr, Curtea Constitutionala, 15 decembrie, varsta de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani
 

Legea pensiilor a ajuns pe masa Curtii Constitutionale! Liberalii au contestat actul normativ in privinta neconstituționalitatii unor prevederi din Legea sistemului unitar de pensii. Sesizarea urmează să fie dezbătută pe 15 decembrie. Și social-democrații au anunțat că vor sesiza CCR, dar pe chestiuni de procedură. Astfel, viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, consideră că a fost încălcată Constituția prin faptul că președintele Camerei, Roberta Anastase, nu a supus votului raportul de reexaminare al comisiei de muncă, ci proiectul de modificare a Legii pensiilor.

ROBERTA ANASTASE - presedinte Camera Deputatilor: "-Nu am ce sã comentez, urmeazã sã se decidã Curtea Constitutionalã, au fãcut-o în termen legal. Am stiut sigur cã Legea pensiilor în Parlament trece si ati vãzut apelul nominal. Ce se întâmplã la Curte, nu mã pronunt eu."

Legea Pensiilor a trecut, marți, de Camera Deputaților. Actul normativ a fost votat, dupa ce s-a adoptat un singur amendament, cel propus de președintele Traian Băsescu, referitor la modificarea vârstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Deputații au respins, în schimb, toate celelalte amendamente propuse de Opoziție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei ( 11 August 2020 )

  Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se întețește! Dacă până acum își anunțaseră candidatura Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, a venit și rândul lui Traian Băsescu să intre în cursă.

 • OUG privind starea de alertă, constituțională ( 13 Mai 2020 )

  Victorie a Guvernului, la Curtea Constituțională! Magistrații constituționali au decis, cu majoritate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind reglementarea regimului stării de alertă este constituțională.

 • Desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier, neconstituțională ( 24 Februarie 2020 )

  O nouă lovitură de teatru pe scena politică! Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis.

 • Protest sindical la CCR ( 4 Decembrie 2019 )

  Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

 • Noile propuneri de interimari, respinse de președintele Iohannis ( 4 Octombrie 2019 )

  Premierul Viorica Dăncilă nu se lasă intimidată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numiri de noi miniștri. Ea a pregătit noi propuneri de miniștrii interimari și le-a înaintat către Palatul Cotroceni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2