Date companie
 
 
 
 

Cererea președintelui pe legea pensiilor, respinsă în Senat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : parlament, traian basescu, senat, lege pensii, reexaminare
 

Opoziția isi impune punctul de vedere in Senat! Plenul camerei superioare a Parlamentului a respins, miercuri, cererea de reexaminare a Legii pensiilor, cerută de președintele Traian Băsescu.

MIRCEA GEOANA - presedintele Senatului: "Sã supunem votul - cererea de reexaminare primitã de la presedinte! (...) 57 de voturi pentru, 49 împotrivã!Nu a întrunit numãrul necesar de voturi!"

ILIE SARBU - senator PSD: "Se confirmã cã legea fiind aporobatã la Camerã, prin fraudã, ea nu putea sã meargã mai departe! (...) E îndreptãtitã si aceastã supozitie, cã nu mai existã o majoritate care sã sustinã cauza!"

ALEXANDRU COPOS - senator PSD : "Pentru prima oarã,pentru arcul de guvernare au votat atât UDMR, PD,UNPR si au votat atât împotriva poporului (...) Si împotriva presedintelui, pentru cã nu au fost în masura sã fie îin majoritate de 60%!"

CRISTIAN RADULESCU - sef Comisie Munca Senat: "Cererea merge la Camerã! Aceastã procedurã la Senat a fost vicioasã, Presedintele a trimis la Camerã o singurã chestiune, dar sã adaugi la treaba asta încã 95 de amendamente este neconstitutional, de aceea votul nostru a fost împotriva acestui raport!"

Șeful statului a cerut ca vârsta de pensionare pentru femei să scadă de la 65 la 63 de ani. Proiectul va merge acum cu raport de respingere la Camera Deputaților, care este for decizional.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2