Date companie
 
 
 
 

Codul fiscal a trecut de Parlament, deputații l-au aprobat cu 279 voturi pentru, 8 contra, 5 abțineri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Septembrie 2015
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : cod fiscal, parlament
 

Proiectul noului Cod fiscal a trecut de Parlament! Camera Deputaților, forul legislativ decizional, a aprobat legea cu 279 voturi "pentru", 8 "împotrivă" și 5 abțineri. Documentul urmează să fie transmis președintelui Klaus Iohannis spre promulgare. Șeful statului a lăudat partidele pentru consensul în privința Codului Fiscal. Iohannis a spus că este bucuros că puterea și opoziția au descoperit dialogul.

KLAUS IOHANNIS, președintele României: "Politica internă trece reptat într-un ciclu de stabilitate, dialog, consens pe teme majore. Climatul politic se schimbă în raport cu anii precedenți, și pentru prima dată după o lungă perioadă de conflict permanent pe probleme care privesc interesele României s-a putut obține consens. Sunt bucuros să constat ca actorii politici, putere și opoziție, au înțeles. Există și calea dezbaterii și dialogul."

Noul Cod Fiscal merge pentru a doua oară la promulgare, cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice. Cel mai important amendament vizează reducerea etapizată a cotei TVA, de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016 și de la 20% la 19% de la 1 ianuarie 2017. În ceea ce priveste impozitul pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la 1 ianuarie 2017. Eliminarea taxei pe constructiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017.În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile in agricultură, din 1 ianuarie 2016.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2