Date companie
 
 
 
 

Comisia de învățământ a Senatului a aprobat din nou raportul pe Legea Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Noiembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : antonescu, senat, legea educatiei, bela, Comisia de invatamant, proiect de lege, Topescu
 

Legea educatiei a primit un nou aviz din partea senatorilor din Comisia de învãtãmânt. Si de data aceasta, la sedintã au participat doar parlamentarii Opozitiei, cei ai PD-L si UDMR nefiind prezenti. Biroul Permanent al Senatului a retrimis luni comisiei proiectul de lege.

ECATERINA ANDRONESCU - senator PSD: "Întoarcerea la comisie nu avea nicio justificare! Totusi, a fost o decizie a Senatului si a fost normal sã ne întâlnim din nou aici!"

NICOLAE ROBU - senator PNL: "În aceastã comisie am fãcut tot ce ne-a stat în putintã si nu am adus conotatii politice! Am lucrat ca oameni ai scolii!"

Pe de alta parte, vicepremierul Marko Bela, suparat pe una dintre prevederi, cere schimbarea lui Mircea Geoanã din fruntea Senatului.

MARKO BELA - presedinte UDMR: "Nu mie mi se va preda în continuare istoria si geografia în limba românã, ci copiilor maghiari! E absurd sã încerci sã te rãzbuni pe o fortã politicã! (...) Te rãzbuni pe copii, minoritari sau nu, copiii din aceastã tarã! (...) Nu sunt de acord cã ar fi procedurã neconstitutionalã sã îsi angajezi rãspunderea! (...) Asteptãm un rãspuns de la CCR!"

CRISTIAN TOPESCU - senator PNL: "În comisia noastrã, în ultimele zile, trãdãtorii în numãr de cinci au stat acasã, iar ceilalti, în numãr de sase, au lucrat pânã noaptea târziu."

CRIN ANTONESCU - presedinte PNL: "Dacã tot ceea ce stim se regãseste în lege, ea trebuie întâmpinatã cu o motiune. (...) Cred cã va fi o asumare urmatã de o motiune de cenzurã."

Miercuri este asteptatã decizia Curtii Constitutionale asupra posibilitãtii de a se continua sau nu procedura angajãrii rãspunderii pe Legea educatiei. În argumentatia cãtre CCR, Mircea Geoanã a sustinut cã angajarea nu este necesarã atât timp cât Senatul aproape a finalizat procedura de legiferare pe Legea educatiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2