Date companie
 
 
 
 

Comisia privind alegerile susține că scrutinul a fost fraudat de Băsescu și Boc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Septembrie 2017
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, frauda
 

Alegerile prezidențiale din anul 2009 au fost câștigate fraudulos de către Traian Băsescu, cu ajutorul Serviciului Român de Informații și a Direcției Naționale Anticorupție. Cel puțin așa arată Raportul preliminar al Comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009.

În document, se arată că președintele de atunci, Traian Băsescu, și Guvernul PD, în frunte cu Emil Boc, au favorizat fraudarea alegerilor, diferența dintre candidați fiind atât de mică încât acțiunile lor au influențat rezultatul scrutinului, iar SRI și DNA au favorizat ascunderea faptelor. Una dintre acuzațiile aduse Executivului Boc este că a convocat o ședință de Guvern pentru a schimba din funcție șefi de instituții "noaptea ca hoții". Membrii Comisiei fac astfel referire la schimbarea a 20 de prefecți din funcții și la revocarea ministrului PSD al Internelor, Dan Nica, în aceeași zi, înaintea alegerilor prezidențiale din 2009, ca urmare a rupturii alianței PSD-PD. Ei susțin că acest gest a fost făcut cu intenția fraudării votului.

Raportul menționează și înlocuirea ulterioară a tuturor miniștrilor PSD cu miniștri PD.

În plus, liderii PD sunt acuzați astfel de constituirea de grup infracțional organizat, fiind implicat inclusiv Traian Băsescu, dar și de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu.

În continuare, comisia urmează să trimită raportul parțial Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit MAI, pe perioada celor două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale au fost înregistrate peste 4.500 de incidente. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2