Date companie
 
 
 
 

Concordia a domnit, la Congresul Extraordinar al PSD

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, congres
 

Sosirea fostului premier Adrian Năstase la Congresul PSD a generat un val de emoții în rândul social-democraților, care l-au întâmpinat cu aplauze și cu mesaje pline de căldură. Năstase a venit la Palatul Parlamentului însoțit de fiul său cel mare, Andrei, și nu a rostit un discurs de la tribună.

ADRIAN NĂSTASE, fost prim-ministru: "Am venit din prietenie, cu dorința de a-mi vedea prietenii! (...) V-a fost dor de ei? Fără îndoială! Unii mi-au transmis mesaje și i-am simțit aproape! Unii mă consideră trist, alții prea agresiv, evident că m-am schimbat, după o încercare foarte dură! (...) M-am schimbat în bine, fiecare se schimbă, timpul ne afectează pe toți. (...) Pentru mine, e important să fac și alte lucruri decât politică militantă. Mă voi ocupa de politici neguvernamentale!"

AMBIANȚĂ VICTOR PONTA (aplauze pentru Adrian Năstase): "Astăzi, din nou unde îi e locul, domnul președinte Adrian Năstase!"

Un alt moment încărcat de emoție l-a reprezentat discursul fostului președinte Ion Iliescu.

ION ILIESCU, fostul președinte al României: " Iată, suntem 4 generații. Este generația mea, a celor de 80 de ani, pe care istoria ne-a obligat ca la 60 de ani să ne reînșurubăm cu elan tineresc pentru schimbarea revoluționară a societății românești. (aplauze, râde Ponta) Generația lui Năstase a ajuns la 60 de ani, de acum, iată a venit a treia generație......patruzeciști, Ponta, care și-a asumat o mare responsabilitate istorică, și sunt cei de 20 de ani, care vor veni din spate."

VICTOR PONTA, premierul României: "Ce norocos sunt că Iliescu nu mai are 60 de ani, că nu aș fi avut nicio șansă."

De la Congresul PSD nu a lipsit nici primarul capitalei, Sorin Oprescu. Acesta și-a reafirmat atașamentul față de partidul care l-a consacrat, deși nu mai face parte din rândurile sale.

SORIN OPRESCU, primar general, București: " Oamenii s-au săturat de scandal, de sărăcie, de șmecherii politice, de demagogie ieftină. Eu sunt convins că cel mai important proiect politic al lui Ponta este proiectul România. Nu avem voie să dezamăgim, pentru că ar fi dramatic pentru România.(...) Încă o dată vă spun că am un deosebit respect, deschidere și prietenie pentru oamenii care au populat un partid în care am intrat de bună voie și am ieșit de nevoie."

Prezent și el la Congresul PSD, Marian Vanghelie a reușit și de acestă dată să stârnească râsul, dar și aplauzele colegilor.

MARIAN VANGHELIE, primar, Sector 5: "Scuze față de Iliescu! Ați avut dreptate și când n-aveați dreptate, poate am greșit. Nu ai dreptate când ai dreptate, ai dreptate când ai greutate. (...) Mi-au trebuit 20 de ani să înțeleg că îmi pare rău că m-am certat cu Năstase, și eu am greșit. Mulțumesc lui Gherman, om bun, cu el nu m-am certat niciodată. Și încă un mesaj, cum i-ar plăcea lui Ponta: Mariane, ce ai spune tu de prietenul tău Geoană? Da, am fost cu Geoană, îl respect, om valoros. Trebuie să facă parte din această echipă, Geoană. Ponta a spus frumos... dacă e loc pentru Vanghelie... , nu, rămâi, ne batem, ne batem până îi batem pe toți. Mesajul: începem să fim serioși să ne ținem de cuvânt. Mulțumesc! Vă iubesc!"« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2