Date companie
 
 
 
 

Conflicte verbale în Parlament pe marginea declarațiilor lui Viktor Orban

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : scandal, parlament, roberta anastase, marko bela, Mircea Geoana, dezbatere, Viktor Orban
 

"Să fie Ardealul cum a fost și națiunea ungară cum a fost!" Asa ar fi sunat îndemnul premierului Ungariei, Viktor Orban, transmis pe 15 martie, de la Budapesta, tuturor maghiarilor din România. De aici au pornit și conflictele parlamentarilor prezenți la dezbaterea motiunii de cenzură. Două ore si jumatate, senatorii si deputatii au discutat pe ton ridicat propunerea liberalilor de adoptare a unei declarații comune care să condamne mesajul lui Orban.

PUIU HAȘOTTI, senator PNL: "Sã introducem votul pentru urmãtoarea declaratie politicã - în numele Parlamentului României, ne exprimãm stupefacția fatã de mesajul lui Viktor Orban."

Propunerea a iscat nemulțumire în tabăra Puterii. PD-L și UDMR au cerut să se treacă la votul pe moțiune.

MARKO BELA, senator UDMR: "O astfel de declaratie trebuie examinatã în Comisie, nu supusã la majoritate. Ceea ce s-a citat nu a fost declarat de primul-ministru al Ungariei."

CRIN ANTONESCU, președintele PNL: "Mai existã vreun alt partid care guverneaza si are bunul simt sã spunã ce a spus dl. Marko Bela? Dl. Boc, dl. Oprea, de la popota lui Bãsescu."

Emil Boc a explicat că mesajul premierului maghiar a fost tradus greșit, iar cei care l-au citit au făcut adăugiri personale.

EMIL BOC, premierul României: "De fapt ce încercati? Sã introducem noi o disputã între PD-L si UDMR, sã cadã Guvernul? Am aici textul original al declaratiei lui Viktor Orban. Nimic din ce ati spus cã a scris dl. Orban nu e adevãrat."

SULFINA BARBU, deputat PD-L: "Uniunea socialistă face un șantaj oribil, pentru cã UDMR nu a ieșit de la guvernare."

Până la urmă, parlamentarii au hotărât să amâne dezbaterile pe această temă. Liberalii si social-democratii au anunțat că vor cere introducerea declarației pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților de luni.

Oricum, n-a fost singurul scandal din noul episod al productiei ''Guvernul- Greu de ucis''...Cei doi sefi ai camerelor parlamentare. Mircea Geoană si Roberta Anastase, si-au disputat rolul de a conduce ședința.

AMBIANȚĂ: "Sunt 219 voturi pentru, 212 colegi în favoare - mã corecteaza d-na Anastase.(...) - Din nefericire, presedintele Camerei este cel care conduce..."

''Războiul'' Anastase-Geoană a continuat pe holurile Parlamentului, dar s-a incheiat după un sfert de oră.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament ( 29 August 2019 )

  PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând...

 • Nicolae Bacalbașa scandalizează cu un termen nazist adresat unui coleg parlamentar ( 28 August 2019 )

  Scandal în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, declanșat de pesedistul Nicolae Bacalbașa! Cunoscut pentru discursurile sale provocatoare, acesta a folosit un folosit de naziști pentru "non-arieni", cu semnificația de om inferior...

 • Un polițist din județul Timiș, înjunghiat în timpul misiunii ( 19 Iulie 2019 )

  Lista polițiștilor răniți în misiune se măreste! Un agent de poliție a fost înjunghiat în picior, în timp ce încerca să aplaneze un conflict. Incidentul a avut loc în localitatea Surducu Mic, din județul Timiș. Echipajul de poliție a fost...

 • Moțiunea de cenzură a fost depusă în Parlament ( 12 Iunie 2019 )

  Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă și citită în Parlament! Documentul intitulat "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără ordonanțe de urgență, fără parole de acces și fără cozi la vot!" a fost semnat de peste 170 de reprezentanți ai opoziției, membrii partidelor PNL, USR, PMP și UDMR.

 • Inițiativa "Fără penali în funcții publice", constituțională ( 11 Aprilie 2019 )

  Inițiativa "Fără penali în funcții publice" a fost declarată constituțională! Prin urmare, proiectul urmează să intre în procedură parlamentară, ca orice proiect de lege. Camera de reflecție și Camera decizională au aceleasi atribuții...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2