Date companie
 
 
 
 

Consiliul Județean Bistrița-Nãsãud a alocat peste 85% din banii de la buget, primăriilor USL

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, guvern, buget, bani, bistrita, primarii, investitii, consiliul, judetean, nasaud, USL
 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în care USL are majoritatea, a alocat peste 85% din banii de la guvern, primăriilor conduse de liberali și social-democrați. Este vorba despre 15,6 milioane de lei, cote defalcate din TVA și impozitul pe venit. Măsura a fost luată de consilierii județeni cu majoritate de voturi. Și asta chiar dacă 26, dintre cele 62 de primării din județ, au în frunte reprezentanți ai PDL.

EMIL RADU MOLDOVAN, președinte, Cons. Jud. Bistrița-Năsăud "- Ajung acești bani pentru stingerea arieratelor? - Din pãcate, nici poveste! E o sumã infimã, fațã de necesitãți. - Bugetul adoptat este echitabil din punctul dumneavoastrã de vedere? - Eu spun cã foarte echitabil. Am fãcut tot ceea ce se putea!"

Consilierii PDL susțin că USL se răzbună, pentru anii în care n-au fost la putere. Primăriile Opoziției ar putea primi mai mulți bani, în urma alocării de fonduri de la Uniunea Europeană, cred democrat-liberalii.

FLORIN URÎTE, consilier județean PDL "S-a pus în evidențã cã așa s-a procedat și în trecut. E regretabil cã așa s-a procedat. Anul ãsta o sã treacã. O sã vedem cum o sã se descurce primarii noștii. O sã așteptãm programele din axa 2014-2020."

Edilii democrat-liberali spun că, în condițiile în care au primit doar 14% din bugetul total, vor renunța să mai facă drumuri sau canalizări sau să renoveze unități de învățământ.

SORIN MITITEAN, primarul comunei Șieu-Măgheruș "Ar fi prioritarã începerea modernizãrii școlii de la Șieu-Mãgheruș, o investiție de 11 miliarde. Dar în aceste condiții, anul acesta vom bate pasul pe loc."

VOX "- Era nevoie de școalã? - Era, era, cã toatã comuna, aici e centrul!"

VOX "Cãldura este o problemã, în timpul iernii. Sobele nu funcționeazã cum ar trebui și copiii suferã de frig."

În Bistrița-Năsăud, există 34 de primării USL, 26 ale PDL, una condusã de un edil UDMR, și alta de un primar PP-DD.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2