Date companie
 
 
 
 

Consultari cu scantei, intre presedinte si liderii politici, la Cotroceni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : presedinte, cotroceni, partide, consultari, lideri, reorganizare, administrativa, revizuire, constitutie
 

Consultările de la Cotroceni între presedinte si liderii partidelor parlamentare s-au desfășurat intre tensiunile discutiilor cu Opoziția și calmul celor cu reprezentanții Coaliției. Dezbaterile pe marginea reorganizării administrative ai a revizuirii Constituției au inceput mai greu, iar încordarea a fost cuvântul de ordine.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Pe fond, ideea dumneavostrã de repartizare într-o camerã separatã mi se pare rezonabilã, cât sunt 300 de parlamentari. Este conditionat compromisul pe care eu îl fac în fata românilor, de crearea a 8 judete mari."

CRIN ANTONESCU, președinte PNL "Nu acceptãm desfiintarea judetelor si nici variantã cu 16 si niciun caz pe harta sã aparã conturul Dictatului de la Viena."

VICTOR PONTA, președintele PSD "Cel mai important lucru atins ne dorim sã analizati infiintarea unui comitet anticrizã, Guvern tehnocrat si organizarea alegerilor anticipate."

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "M-am obișnuit cu suficiența dumneavostrã. Sunt oameni care gândesc."

Mult mai linistite au fost consultarile cu reprezentanții Puterii: PDL, UDMR, UNPR si minoritățile naționale.

EMIL BOC, premierul României "E vorba de a duce la capãt reforma statului. PSD a stabilit procedura de revizuire. Dacã astãzi am fi fãcut ce sustineau liderii Opozitiei ajungeam la un deficit de minus 14. Guvernul rãmâne angajat în sustinerea ambelor reforme."

CRISTIAN DIACONESCU, presedinte UNPR "UNPR sprijinã cele douã procese initiate. E un moment în care România la nivel local trebuie sã iasã din faza de reglementare oarecum informalã în ce priveste aplicarea legii. S-a generat coruptie! E evident cã ceva trebuie fãcut!"

Maghiarii rămân fermi- nu acceptă sub nici o formă varianta propusă de PD-L, mai precis cea cu 8 județe construite pe actualele regiuni.

KELEMEN HUNOR, președintele UDMR "Nu e vorba de granite. Si nu interpretãm lucrurile în acest sens. Nu vorbim doar de Transilvania; sunt probleme si în Moldova, si în Dobrogea... Reforma vizeazã aceastã tarã în întregul ei. Nu facem un joc de puzzle: lipim judete, dezlipim judete. Cãutãm varianta de mijloc."

Concluzia lui Hunor a venit la finalul întâlnirii pe care au avut-o miercuri dimineață parlamentarii de la UDMR.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • Vârstnicii și cadrele medicale au nevoie de protecție ( 24 Martie 2020 )

  Liderii politici reacționează, în timpul pandemiei! Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut premierului Ludovic Orban să impună izolarea la domiciliu pentru populație, pentru a combate noul coronavirus. 

 • Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat ( 12 Martie 2020 )

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înaintea ședinței de plen a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului, care trebuia să înceapă la ora 16:00. Președintele Klaus Iohannis...

 • ”România Educată”, la Palatul Cotroceni ( 29 Ianuarie 2020 )

  Conferința ”România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”, găzduită, astăzi, de Palatul Cotroceni! Începe să prindă contur, astfel, proiectul președintelui Klaus Iohannis, „România Educată”...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2