Date companie
 
 
 
 

Consultări la Palatul Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2015
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, cotroceni, pc, finantare, pib, udmr, consultari, unpr, lideri, minoritati, armata, iohannis, pppdd
 

Consultări-maraton la Palatul Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare! Principala temă de discuție: finanțarea Armatei Române! Liderii PSD, PNL, UNPR, PC, UDMR, PPDD și ai minorităților au intrat rând pe rând la consultările privind încheierea unui acord politic, cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale. În urma discuțiilor cu șeful statului, reprezentanții partidelor au fost de acord că e necesar ca Armata să aibă mai mulți bani la dispoziție, ținând cont și de ultimele evenimente înregistrate pe plan extern, precum atacurile din Franța și agresiunile din Siria, Irak și Ucraina.

ALINA GORGHIU, președinte PNL "Prin acest acord se poate realiza punerea în opera a tuturor angajamentelor la care România s-a angajat de la semnarea acordului de aderare la NATO, iar pe de altă parte înseamnă o investiție în securitatea națională și o investiție în securitatea fiecărui cetățean al României."

CĂTĂLIN PREDOIU, prim-vicepreședinte PNL ”Prin el însuși, acordul obligă guvernul, indiferent cine-l compune, să-și respecte angajamentele față de armată prin bugetul de stat.”

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat după consultările că i-a propus președintelui ca aceste două procente din PIB alocate armatei să fie repartizate încă din 2016, nu din 2017 cum a fost propunerea inițială. Fiecare partid a avut la dispoziție 30 de minute pentru discuții iar unii lideri de partid au venit și cu alte propuneri de teme pentru discuție, cum ar fi ideea unui referendum pe forma de guvernământ, propusă de PC.

DANIEL CONSTANTIN, președinte PC ”Am propus președintelui să ia în considerare faptul de a declanșa o procedură de referendum pentru a afla opinia poporului cu privire la forma de guvernământ pe care ar trebui să o propunem în viitoarea Constituție a României.”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a propus un acord politic între majoritatea parlamentară și minoritățile etnice, precum și finanțarea educației și sănătății.

KELEMEN HUNOR, președinte UDMR ”Avem nevoie de predictibilitate, de stabilitate socială și suntem convinși că dacă am ajunge la un acord politic, între majoritate și minoritate, care ar conține câteva elemente importante, ar fi în beneficiul României și al tuturor cetățenilor.”

Discuțiile de la Cotroceni au avut loc înaintea vizitei pe care președintele o va face la Bruxelles, pe 15 și 16 ianuarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2