Date companie
 
 
 
 

Cooperare consolidată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2022
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Iohannis vizita Caracal
 

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat astăzi baza NATO de la Caracal, județul Olt, alături de președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa. Aici se află peste 200 de militari portughezi care contribuie la menținerea siguranței flancului estic.

AMBIANȚĂ 

Cei doi șefi de stat au mulțumit militarilor aliați din cadrul NATO și au discutat despre necesitatea unității trupelor pentru securizarea flancului estic, dar și despre nevoia de a sprijini, în continuare, Ucraina.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

”Prezența dumneavoastră și a militarilor portughezi în țara noastră are o însemnătate deosebită, aceasta este și expresia relațiilor foarte bune de cooperare dintre România și Portugalia, inclusiv în domeniul Apărării, pe care le vom dezvolta în continuare.  Contingentul militar portughez din cadrul brigăzii multinaționale sud – est aflat aici, la Caracal, alături de militarii din Republica Macedonia de Nord și de ceilalți aliați are o contribuție importantă la consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe flancul estic și la întărirea apărării și securității României și a cetățenilor noștri. Invadarea Ucrainei de către Rusia a evidențiat o dată în plus capacitatea NATO și aliaților de a reacționa ferm, solidar și coerent.”

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Klaus Iohannis le-a transmis militarilor străini și că, în România, nu vor avea parte doar de exerciții militare dinamice, în cadru multinațional, ci și de o parte din căldura familiei de care mulți dintre aceștia se află departe de luni bune.


Cooperare consolidată

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2