Date companie
 
 
 
 

Crin Antonescu nu acceptă "ordine" de la Bruxelles

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iulie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : crin antonescu, Bruxelles, referendum
 

Președintele interimar al României, Crin Antonescu, le-a dat o replică dură oficialilor europeni, care și-au arătat îngrijorarea față de presupusele atingeri aduse statului de drept și Justiției de noua Putere de la București.

CRIN ANTONESCU, președintele interimar al României: "Nu există așa ceva, pentru că ar însemna o depășire de atribuții de neacceptat și de neimaginat a Comisiei Europene. (...) Cum putea să-i dea dispoziție domnul Barosso primului ministru al României despre ce să facă președintele, fie și interimar al României. (...) Legile României se fac în România. (...) Președintele deplin sau interimar nu primește ordine sau dispoziție de la nimeni, cu excepția Parlamentului, în unele cazuri, și cu excepția poporului român, atunci când el se pronunță."

Acuzat de actuala Putere că aduce deservicii României prin plângerile adresate cancelariilor occidentale, președintele suspendat, Traian Băsescu, îl îndeamnă pe Crin Antonescu să folosească unul dintre telefoanele din biroul de la Cotroceni, pentru a afla cine a făcut rău României.

TRAIAN BĂSESCU, președintele suspendat al României: "Este evident că a rămas la nivelul unui bârfitor (...) Îi fac o recomandare: în stânga biroului, sunt trei telefoane mari; este unul negru cu 12 butoane, trebuie să apese cel de-al treilea buton și va ridica receptorul un om care știe să-i spună exact cine a făcut rău României. (...) Mă tem că primele două nume pe care acel om, care nu minte niciodată, le va rosti vor fi Crin Antonescu și Victor Ponta."

În plus, Traian Băsescu și-a arătat disponibilitatea de a discuta cu președintele interimar, cu premierul și cu cei doi președinți ai celor două camere ale Parlamentului pentru a le da soluții de stopare a defăimării României în străinătate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Siegfried Mureșan, noua propunere de comisar european ( 5 Noiembrie 2019 )

  Siegfried Mureșan este propus pentru funcția de comisar european de către Guvernul Ludovic Orban! Potrivit unor surse din PNL, propunerea va fi făcută oficial, în cadrul unei scrisori adresate Comisie Europene, cel mai...

 • Muncitor în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el ( 18 Iulie 2019 )

  Accident de muncă, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Un muncitor este în stare gravă, după ce s-a scurs oțel topit peste el. Potrivit martorilor, nenorocirea s-a produs în momentul în care s-a deschis întâmplător...

 • Consultări la Cotroceni, pe tema referendumului pe Justiție ( 4 Iunie 2019 )

  Președintele României, Klaus Iohannis a început discuțiile la Cotroceni cu partidele politice, pe tema referendumului pe Justiție. Șeful statului vrea să găsească soluții pentru implementarea rezultatelor referendumului.

 • Viorica Dăncilă a recunoscut că au fost greșeli în organizarea alegerilor ( 30 Mai 2019 )

  Viorica Dăncilă nu renunță la miniștrii de Interne și Externe! Premierul României a declarat, după discuția avută la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că nu este de acord cu demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, și nici cu cea a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu. 

 • Întrebările pentru referendumul pe Justiție, anunțate ( 25 Aprilie 2019 )

  Întrebările pentru referendumul pe Justiție au fost anunțate! Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat că președintele a semnat decretul referitor la întrebările pentru referendumul din 26 mai.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2