Date companie
 
 
 
 

Crin Antonescu și Victor Ponta se solidarizează cu Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul referendumului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Septembrie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, dosar, antonescu, lideri, penal, urmarit, USL, politic, dragnea, solidari
 

Liderii USL fac zid în jurul lui Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul referendumului. Copreședinții USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, au declarat că sunt solidari cu Liviu Dragnea și se autodenuntã la Directia Nationalã Anticoruptie. Ei sustin cã sunt vinovati, la fel ca Liviu Dragnea, cã au îndemnat oamenii sã îsi exercite dreptul de vot la referendum. Premierul Ponta sustine cã lui Dragnea i s-a făcut dosar politic. În plus, spune că nu regretã cã i-a îndemnat pe oameni sã vinã la sectiile de votare pe 29 iulie.

CRIN ANTONESCU, copreședinte USL "Și Ponta si eu suntem solidari cu colegii. Ne autodenuntam public, da, am indemnat oamenii sa vina la vot sa participe la o forma de manifestare democratica perfetc legala. Nu putem accepta asa ceva, un asemenea mod de a lichida pluralismul politic din Romania. Vom cere constitutirea unei comisii parlamentare, care sa analizeze cum se desfășoară aceste cercetari ."

VICTOR PONTA, copreședinte USL "Nu poti spune ca doar Dragnea singur a indemnat oamenii sa vina la vot. Și eu am facut asta, si Crin si Daniel si macar sa fie un lot mare. Daca asta este o fapta penala, Crin, eu, urmeaza sa fim sanctionati penal de DNA. Eu recunosc, dar nu regret ca am chemat oamenii. Eu cred ca este un dosar politic."

LIVIU DRAGNEA, secretar general PSD "Sunt vinovat ca am votat alaturi de milioane de români."

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Acesta este acuzat că a constituit un sistem național de influență, implicând autorități publice, pentru a se asigura că USL va reuși obținerea unei prezențe la urne de 60%. Pe lista de acuzații la care se încadrează Liviu Dragnea se numără folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite; asociere pentru săvârșirea de infracțiuni; instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secției de votare ori de către alte persoane; instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2